Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Ziemassvētki kopā ar Inesi Galanti

Jaunu koncertu ciklu Inese Galante un draugi, kas nākamgad turpināsies ar koncertu sēriju Latvijas pilsētās, uzsāks Ziemassvētku prelūdija šosestdien, 21. decembrī, Rīgas Domā (plkst. 19). Atbildot uz publikas lielo atsaucību, izsludināts papildkoncerts, kas sāksies plkst. 15.30.

Uz koncertiem dziedātāja aicina savus draugus mūziķus gan no Latvijas, gan citām valstīm, kā arī jaunos talantus, kuru atbalstīšana, ievirzīšana īstajās sliedēs un «pareizajās rokās» ir viens no galvenajiem šā gada pavasarī izveidotā Ineses Galantes fonda mērķiem. Tikpat cieša ir fonda vēlme augstas raudzes muzicēšanu darīt pieejamu klausītājiem visā Latvijā. «Mēs zinām, ka cilvēki visā Latvijā mīl klasisko mūziku, un mūsu mērķis ir to popularizēt, dodoties uz dažādām pilsētām - pie cilvēkiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar atbraukt uz mākslinieku uzstāšanos Rīgas Domā vai mūsu vasaras festivālos Dzintaru koncertzālē. Tā būs arī lieliska iespēja uzstāties jaunajiem talantiem - viņiem koncerti ir kā lieli svētki,» uzsver Inese Galante.

Koncertā Ziemassvētku prelūdija Inese Galante muzicēs kopā ar savu ilggadējo koncertmeistaru ērģelnieku Aivaru Kalēju un kontrtenoru Sergeju Jēgeru. Pirmoreiz Latvijā viesosies spilgtais amerikāņu mecosoprāns Bonita Haimena. Amerikāņu operdziedātāja, ar kuru Inese Galante sadraudzējusies kopīgos labdarības koncertos, līdzās publikai dzimtās Ņujorkas Metropolitēna operā un Kārnegija zālē iekarojusi arī Eiropas mūzikas mīļotāju sirdis, uzstājoties Milānas La Scala, Eksanprovansā Francijā un daudzviet citur. Viņa radījusi spilgtas un emocionāli piepildītas skatuves varones stilistiski ļoti plašā repertuārā no Ulrikas un Azučenas Dž. Verdi operdrāmās Masku balle un Trubadūrs līdz G. F. Hendeļa virtuozi mežģīņotajam barokam (Kornēlija operā Jūlijs Cēzars) un Marijai slavenajā Dž. Gēršvina blūzu operā Porgijs un Besa.

Koncerts sola arī atkaltikšanos ar čellistu, kādreizējo rīdzinieku Ramonu Jafi no Vācijas, kurš jau kopš pusaudža gadiem dzīvo Vācijā, taču pa laikam atgriežas dzimtenē ar iedvesmojoši neparastām programmām - pat uz čella spēlētu spāņu flamenko! Programmas skanējumu krāšņos Jāzepa Mediņa 1. mūzikas skolas zēnu koris.

Līdzīgi, kā tas bija festivālā Summertime. Aicina Inese Galante, dota parādīšanās iespēja jaunam talantam. Šoreiz vārds deviņgadīgajam vijolniekam Daņiilam Bulajevam, brīnumbērnu kaluma talantam, kurš pirmoreiz publiski uzstājies jau trīsarpus gadu vecumā un ir jau vairāku konkursu un festivālu laureāts. Piecu gadu vecumā Daņiila sāka mācības P. Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas Centrālajā mūzikas skolā, un jau septiņu gadu vecumā viņš Krievijā debitēja kā solists ar simfonisko orķestri. Šā gada februārī Rīgā Daņiila uzstājās ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Patlaban viņš mācās Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas 3. klasē pie Nellijas Sarkisjanas.

Koncerta Ziemassvētku prelūdija programmā būs gan J. S. Baha, G. F. Hendeļa un A. Vivaldi baroks, gan Ā. Adāna, F. Šūberta, S. Franka romantisms, gan mūziklu karaļa A. A. Loida Vebera melodijas un pasaulē iemīļotas Ziemassvētku dziesmas. Ineses Galantes fondam ir daudz plānu 2014. gadam. Jau top desmitais, jubilejas festivāls Summertime - aicina Inese Galante. Iecerēts arī jauno klasiskās mūzikas talantu konkurss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?