Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Zina, par ko balsos. Nezina - kā sauc

Zemnieks Aivars Pētersons Amatas novada Vecgribuļos enerģiski atrunājās: «Neesmu gājis uz vēlēšanām un neiešu. Nevienam vairs neticu.» Viņš saimnieko savos 107 hektāros zemes un esot sapratis, ka tikai pats uz saviem spēkiem varot paļauties. Taču - lai cik grūti būtu, savu zemi nekad mūžā nevienam nepārdošot. Citi savus īpašumus jau izpārdevuši dāņiem un vāciešiem, tagad stāvot neapsaimniekoti lauki. A. Pētersons dzīvo tālu no lielajiem centriem vietā, uz kuru piektdienās atbrauc autoveikals.

Tikai tad, kad krietnu brīdi jau stāstījis par to, kā klājas, Amatas zemnieks nosaka, ka gan jau būs uz vēlēšanām tomēr jāiet. Viņš pat zinot, par ko balsos. Televīzijā Vidzemes sarakstu līderu diskusijā pamanījis jaunu puisi ar brillītēm, kurš sacījis, ka «jaunu ēzeli vēl varot iebraukt, bet vecu - vairs ne». Vēl tikai esot jānoskaidro, kā šo jaunekli sauc un kurā sarakstā viņš kandidē. A. Pētersons, kura uzskatu tuvību ar televīzijā ievēroto Raivi Dzintaru atklāja neilgā saruna viņa mājas pagalmā, nebija vienīgais, kas savu attieksmi pret politiķiem demonstrēja ar protestējošu apņemšanos neiet uz vēlēšanām, tikai vēlāk pielaidīgi atzīstot, ka tomēr būs vien par kaut ko jānobalso. Taču Mālpilī sastaptais Jānis ir zaudējis darbu un tas ir viens no iemesliem, kāpēc viņš nolēmis nepiedalīties vēlēšanās. Valdim Pīlāgam, kuru Diena satika uz lauka Allažmuižā un kurš noteikti ies vēlēt, netīkot, ka politiķi cits citu aprej - esot taču jāsaprot, ka krīzes laikā visiem kopā vajadzētu strādāt, «nevis jādomā, ko riebīgāku par otru pateikt».

Ne Allažmuižā un Mālpilī, ne Zaubē, Nītaurē un Amatas novadā, kur Diena tikās ar cilvēkiem, neviens politiķis nebija viesojies - vismaz sastaptie neko nebija dzirdējuši. Daļai no viņiem arī bija grūti atcerēties, par ko balsojuši pirms četriem gadiem 9. Saeimas vēlēšanās. Vispārējais noskaņojums liecināja par lielāku atbalstu Vienotībai, kas saskan ar Latvijas faktu aptauju. Tikpat kā neviens nepieminēja Zaļo un Zemnieku savienību, kuras vēlētāji varētu būt koncentrējušies vairāk uz Cēsu pusi un Valmieras rajonā, kas ir arī Tautas partijas atbalsta punkti.

«Kad ir vēlēšanas? Kaut kad oktobrī?» Mālpilī vaicāja Imants, kas strādā celtniecībā. Viņš ies uz vēlēšanām. Patīkot Valdis Dombrovskis un Nils Ušakovs - viņi esot «jauni un normāli veči». Sarunas ar cilvēkiem atklāja, ka viņiem nav viegli orientēties apvienībās un saprast, kurš ko pārstāv. Kāds sastaptais pat teica, ka Andris Šķēle ir no Visu Latvijai!, nevis Par labu Latviju!. Savukārt citam šķita, ka nevis Ainārs Šlesers, bet A. Šķēle ir televīzijā slaucījis asaras. Ne viens, ne otrs Vidzemē nestartē, taču pretēji PLL cerētajam G. Ulmanis arī netiek uzņemts kā glābējs. Aina Kūliņa Allažos domā, ka G. Ulmanim nevajadzēja atgriezties politikā, bet ārsta palīdze Janīna Kalteniece Nītaurē atzina, ka Dombrovskis esot lielāka autoritāte. Ivo Vīgants un Ineta Ģikšos ir jauni cilvēki, kuri noteikti iešot balsot, bet par politiku tik ļoti neinteresējoties, lai varētu jau tagad pateikt, kuru politisko spēku atbalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?