Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Zviedru karaliskajā nedēļā - arī Intas Rukas izstāde

Līdz ar Zviedrijas karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas vizīti Latvijā 26.-27. martā Rīgā no 23. martam līdz 2. aprīlim notiek Zviedru karaliskā nedēļa. Programmā akcentējami arī vairāki būtiski kultūras notikumi.

No 26. līdz 31. martam Rietumu bankas mākslas galerijā Vesetas ielā 7 būs skatāma latviešu fotogrāfes Intas Rukas 30 darbu izstāde Way of Life. People from Hᅢᄂlsingland/Dzīvesveids. Helsinglandes cilvēki, kurā fotogrāfe iemūžinājusi Ziemeļzviedrijas iedzīvotāju smago ikdienu un kaislīgās attiecības ar zemi un darbu. Līdz 18. maijam Malmes Modernās mākslas muzejā skatāma apjomīga grupas izstāde, kurā izstādītas arī Intas Rukas fotogrāfijas. Savukārt zviedru filmu programmā 28. martā plkst. 18.15 kinoteātrī K.Suns (www.kinogalerija.lv) tiks demonstrēta režisores Modas Nīkanderes 2009. gadā uzņemtā portretfilma par Intu Ruku - Fotogrāfe no Rīgas. Vienlaikus filma ir arī stāsts par Latvijas piedzīvotajiem dramatiskajiem laikmeta griežiem, kas filmā parādās caur divu mākslinieču savdabīgo redzējumu. Savukārt Fotogrāfijas muzejā skatāma zviedru fotogrāfu izstāde Rāpošana apļos.

Zviedru kinoprogrammu (27.-31. marts) atklās Modas Nīkanderes un Kristīnes Lindstremas 2012. gadā uzņemtā filma Palme (27. martā plkst. 17). Tas ir stāsts par 1986. gadā nogalināto zviedru premjerministru Ūlofu Palmi un viņa dzīves gājumu. Pirmoreiz par savu dzīvi ar Zviedrijas visslavenāko politiķi stāsta arī viņa radinieki. Pēc seansa - paneļdiskusija par Ūlofa Palmes dzīvi un politisko mantojumu. Diskusijā piedalīsies filmas Palme līdzautore Moda Nīkandere un Zviedrijas valdības pārstāvis Pjērs Šorī. Bērniem un pusaudžu vecuma skatītājiem programmā - zviedru īsfilmas, žanrs, kurā zviedru kinematogrāfisti ir ļoti spēcīgi. Ielūgumus var saņemt kinoteātra K.Suns kasēs. Programma: www.kinogalerija.lv.

Dokumentālā teātra pieredzi 27. martā plkst. 16 Mazajā ģildē piedāvās izrāde Seven/Septiņi. Tās pamatā - vardarbības tēma, kas atklājas septiņu sieviešu likteņos. Viņas vieno tas, ka spējušas pārvarēt dažādus stereotipus. Lasījumā piedalīsies Inese Galante, Lolita Čigāne, Kārina Pētersone, Mārcis Auziņš, Aleksandra Fahretdinova, Elza Leimane, Gļebs Panteļejevs un Aleksandrs Čakste. Ieeja bez maksas. Latviešu valodā ar subtitriem angļu un krievu valodā.

Pieteikumi: [email protected], [email protected]. Šajā izrādē citviet ir spēlējušas arī Hilarija Klintone un Merila Strīpa.

26. martā kinoteātrī Splendid Palace būs Bērnu diena. Programmā - filma Karlsons, kas dzīvo uz jumta, pēc tam bērni varēs piedalīties radošajās darbnīcās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?