Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pakalpojums Ušakovam un Martinsonam

Visā nopietnībā analizēt par pašvaldību ministru kļuvušā Edgara Jaunupa klasesbiedra, miljonāru piejaucētā Jura Pūces (AP) lēmumu par Nila Ušakova (Saskaņa) atstādināšanu no Rīgas mēra amata būtu piedalīties sliktā izrādē, ko sarīkojuši pār vienu kārti metamie galveno lomu spēlētāji. Izņemot sliktus nolūkus manipulācijām ar vēlētāju apziņu un sabiedrisko domu, šim lēmumam nekādas citas valstiskas nozīmes nav.

Jā, šis lēmums mobilizē Pūces un Ušakova partijas elektorātu drīzajām Eiroparlamenta vēlēšanām, bet tas, ka Ušakovs aizmuks uz Briseli, ja vien Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šo kampaņu nepratīs vai negribēs iztraucēt, bija skaidrs arī bez Pūces lēmuma. Citādi Ušakovs Pūces lēmumu varēs ierāmēt un piekārt pie sienas savā Eiroparlamenta deputāta kabinetā.

Diena jau pirms nedēļas, prognozējot drīzo izrādi, analizēja Pūces un Ušakova sarunāto cīņu. Tagad, kad tā ir piepildījusies, būtu bezatbildīgi pakļauties negodīgos nolūkos sarīkotajam šovam un apspriest darba kārtību, ko mēģina piespēlēt Pūce un viņa kompanjoni no Latvijas attīstības vārdā nosauktās partijas (iepriekš lobistu biedrības, kurā caur sētas durvīm uz biroju Lāčplēša un Tērbatas ielas stūrī ar savām vajadzībām 2012.un 2013. gadā plūda miljonāru tērcīte). Diena rakstīja par šo un citu miljonāru shēmām, kad citi viņus sauca par mecenātiem, jo viņi apmaksāja Pūces un Jaunupa, un viņu ģimeņu biedrības. Tagad dažs labs no šiem mecenātiem tiek pasēdēt aiz restēm biežāk, nekā Pūce spēj sacerēt tukšus, tāpēc tālu skanošus, lēmumus.

Tāpēc mēs Dienā Pūces 4. aprīlī sagatavoto un 5. aprīļa pusnaktī Latvijas Vēstnesī pompozi publicēto lēmumu redzam citādā laika režīmā un citādā – realitātei atbilstošākā – kontekstā. 3. aprīlī tiesa par simbolisku pusmiljona eiro drošības naudu izlaida no apcietinājuma Rīgas satiksmes korupcijas lietā aizturēto Māri Martinsonu.

To pašu Martinsonu, ar kuru saistītās būvfirmas Moduls Rīga un Velve 2013. gadā Jaunupa un Pūces biedrībai Latvijas attīstībai noziedoja katra pa 50 000 latu (kopumā 142 tūkstošus eiro). Tai pašai biedrībai, uz kuras uzbūvēja Pūces partiju.

Kamēr Martinsons, kuru KNAB decembrī paņēma ciet vienlaikus ar Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu, sēdēja aiz restēm, martā KNAB aizturēja vēl vienu Rīgas satiksmes un tās meitasuzņēmuma Rīgas karte valdes locekli Aleksandru Brandavu. KNAB veica kratīšanas pie Brandava, meklējot ar Martinsonu saistītus pierakstus un papildu pierādījumus tam, ka Brandavs vairākus gadus ik mēnesi Taureņu pirtīs Martinsonam nodevis 25 000 eiro tālākai nodošanai Rīgas domes amatpersonām.

Ņemot vērā, ka partijas Latvijas attīstībai valdes loceklis Edgars Jaunups pilsētā pazīstams kā Taureņu pirts sanākšanu organizētājs, vienīgais sabiedriski nozīmīgais jautājums, kas izriet no Pūces lēmuma par Ušakova atstādināšanu, ir, vai viņš savas, cerams, īsās, viesizrādes pašvaldību ministra krēslā izmanto, lai aiz trim priedēm paslēptu mežu jebšu aiz visiem sen zināmas tukšvārdības par Rīgas satiksmes izsaimniekošanu paslēptu politisko korupciju, kas Latvijas attīstībai ir ne mazāk nāvējoša kā Ušakovam un Andrim Amerikam?

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka Smējējs pareizi uzrāda to pašu, par ko es te runāju jau gadiem - žvadzinādami vārdu savienojumu "politiska partija" esam palaiduši garām faktu, ka mums nemaz nav politisku partiju. Ir interešu grupas. Nu, ok, sauksim lietas īstajos vārdos - grupējumi!
zvirbulēns
z
Un, ko par to visu, visu acu priekšā notikušo, visaptverošo korupciju saka ģenerālprokurors Kalnmeijers? Kur pazudis tieslietu ministrs Bordāns? Viņš tagad kopā ar Jaunupu, Pūci tusē tauriņdejās? Un vispār, Latvijā ir premjers? Kur ir biedrs Kariņš? Ar kopā ar tauriņiem? Īsi sakot, lai Dieviņš nogrābstās, kas Latvijā darās! Tu cilvēks nospļauties nevari.lai kādai amatpersonai netrāpītu acī, bet, kad šo vajag - nav neviena!
Sorosistu propaganda
S
Kariņš ir izkārtne, kura runas izklausās pēc PSRS CK sekretāra vārdu plūdiem. Kamēr Vienotības cilvēki vadīs valsti, tikmēr Latvija stagnēs kā viens no nabadzīgākajiem reģioniem ES. Dombrovskis, Āboltiņa, Kariņš, Pabriks, Viņķele, Ašeradins: valsts lāsts un murgs! Iedomājieties, Viņķeles galvenā prioritāte veselības nozarē ir psihiatrija! Tas pasaka visu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē