Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Mikroblogošanas palīgrīki

Daži interesanti rīki, kas palīdz pirmziemniekiem neapjukt "čivinātavā"

Mikroblogošanas serviss Twitter.com jau labu laiku iekļuvis arī Latvijas lietotājiem tīkamāko servisu sarakstā, un tā popularitāte turpina pieaugt. Taču lietotājiem, kuri čivinātavā aizvada savas pirmās nedēļas, jāsaskaras ar vairākām problēmām – kā atrast, kam ir vai nav vērts sekot, kā nesākt čivināt pārāk bieži un kā nekrist uz nerviem tiem sekotājiem, kas jau paguvuši nospiest pogu Sekot? Pirmziemniekiem talkā var nākt vairāki rīki, gan lai veiksmīgāk saplānotu savas aktivitātes, gan atlasītu tos lietotājus, kuru ieraksti varētu būt visinteresantākie un vērtīgākie.

Explore 140 ****

Viens no lielākajiem Twitter plusiem ir fakts, ka tajā iespējams sekot politiķiem, Holivudas zvaigznēm, mūziķiem un viedokļu līderiem. Diemžēl šī brīvība mēdz kļūt apgrūtinoša, it sevišķi, ja čivinātavā pārlaižat pirmos mēnešus. Kā izlemt, kuram sekot, kuram – ne? Explore 140: TwitterDirectory ir teicams Twitter katalogs, kurā apkopoti saraksti ar viedokļu līderiem un tavas ievērības cienīgiem čivinātājiem dažādās tematiskajās kategorijās. Izvēlieties kategoriju, apskatiet populārāko čivinātāju biogrāfiju un ierakstu vēsturi, lai, tiem piesekojot, būtu pārliecināts, ka uz jūsu sienas parādīsies tikai jūs interesējošs saturs. Diemžēl, kā jau parasti, izvēloties populārākos čivinātājus pēc to atrašanās vietas, gan Latvija, gan liela daļa pārējās pasaules, kas atrodas aiz ASV robežām, ir aizmirsusies. Tāpat, vismaz šobrīd, atverot dažas kategorijas, ir skaidri redzamas nepilnības lietotāju sarakstos, jo tajos nevar atrast nedz vairākus pazīstamus lielvalstu politiskos līderus, nedz zinātnisko aprindu spožākos prātus. Jācer, ka šie misēkļi jau drīzumā tiks laboti, jo, neņemot vērā tos, aplikācija nudien ir izdevusies.

Buffer ***** 

Ja aktīvi sekojat līdzi modē, tehnoloģiju, spēļu vai jebkurā citā nozarē notiekošajam, noteikti esat saskāries ar problēmu, ka vienlaikus vēlaties iečivināt pat par 10 dažādiem jaunumiem. Diemžēl šāds ierakstu skaits nekad nav bijusi labākā metode, kā paziņot par šiem notikumiem. Tieši tāpēc jau pirms laba laika dienas gaismu ieraudzīja Buffer – aplikācija, kas jūsu Twitter un Facebook ierakstus saglabās, atradīs to publicēšanai piemērotāko laiku un publicēs tos automātiski. Viens no, manuprāt, lielākajiem aplikācijas plusiem ir tās sasaiste ne vien ar populārākajiem ziņu kūrēšanas rīkiem, tostarp Flipboard, PulseNews un Feedly, bet arī ar neskaitāmiem trešās puses izstrādātāju Twitter klientiem, arī Hootsuite. Buffer piedāvā arī iespēju apskatīt jūsu publicēto ziņojumu analīzes datus, kas tiek iegūti no Twitter, Facebook un LinkedIn apkopotās statistikas datiem. Vadoties pēc šīs informācijas un jūsu sekotāju aktivitātes, pīķa stundām tiek iegūti arī ieteicamie publicēšanās laiki, lai jūsu ziņa vienmēr sasniegtu pēc iespējas lielāku sekotāju skaitu.

Unfollowers.me **** 

Ja esat profesionāls čivinātājs, izjūtat vēlmi vienmēr zināt, kas, kāpēc un cikos jums atsekojis, vai vienkārši esat viens no tīņiem, kas kādam Twitter lietotājam neseko tikai tāpēc, ka attiecīgais indivīds divu dienu laikā nav piebiedrojies jūsu sekotāju pulkam, tad Unfollowers.me ir rīks tieši jums. Jāatzīst, ka, par spīti manai skepsei attiecībā uz šo servisu izmantojošajiem ierindas čivinātājiem, pati aplikācija ir izstrādāta gana pārdomāti un kvalitatīvi, lai noderētu katram, kura ikdienas darbs saistīts ar uzņēmuma sociālo mediju kontu pārvaldīšanu. Aplikācija ļauj ātri un ērti noskaidrot, kuram Twitter ierakstam izdevies piesaistīt lielāko auditorijas uzmanību un kurš atbildīgs par lielāko atsekošanas skaitu, lai turpmāk varētu izvairīties no konkrēta satura publicēšanas. Diemžēl aplikācijai ir viens neizsakāmi kaitinošs blakus efekts – ikdienas automatizētais spamatvīts ar publisku paziņojumu par to, cik lietotāju piesekojuši un atsekojuši konkrētajam kontam. Ja neskaita šo nelielo sīkumu, ko iespējams atslēgt aplikācijas iestatījumos, tā nudien ir izstrādāta, domājot par lietotāja ērtībām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja