Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Autoru kolektīvs. Eiropas literatūras vēsture

Klajā nākusi apjomīgā Eiropas literatūras vēsture – līdz šim vērienīgākā Eiropas literatūras hrestomātija, kāda jebkad iznākusi latviešu valodā, pavēstīja Jāņa Rozes apgāds.

Pie hrestomātijas izveides strādājis iespaidīgs autoru kolektīvs – teju 200 literatūrzinātnieki, universitāšu mācībspēki un rakstnieki no visām Eiropas valstīm. Grāmatas oriģinālizdevums franču valodā iznācis prestižajā beļģu izdevniecībā De Boek.

Eiropas literatūras vēsturē ir apkopotas esejas par literatūras attīstību, sākot no Senās Grieķijas līdz pat mūsdienām. Hrestomātija ataino daudzpusīgu priekšstatu par literatūras strāvojumu, žanru un tendenču attīstību cauri gadsimtiem. Grāmatā apkopota informācija par katra laikposma ievērojamākajiem autoriem, ilustrējot viņu daiļradi ar īsiem izvilkumiem no spilgta dzejas, prozas vai dramaturģijas daiļdarba. Daudzi tajā ietvertie citāti latviešu valodā lasāmi pirmo reizi. Eiropas literatūra pēc Otrā Pasaules kara aplūkota pa valstīm, izraugoties no katras tautas pa vienam izcilam autoram. Latviju grāmatā pārstāv šīmēneša jubilārs Imants Ziedonis.

Grāmatas struktūra ļauj iepazīties ar Eiropas literatūras vēsturi sistemātiskā un strukturētā veidā. Tā paver lasītājam plašu literatūras panorāmu, neaizmirstot nevienu Eiropas valsti vai zemi un nevienu nozīmīgu literatūras parādību.

No franču valodas tulkojuši: Vineta Berga, Dens Dimiņš, Inese Egle, Valērija Lasovska, Astra Skrābane, Inta Šmite, Aivars Vaivods. Māksliniece – Anda Austriņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja