Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Erina Morgensterna. Nakts cirks

Izdevniecībā Zvaigzne ABC iznākusi amerikāņu rakstnieces Erinas Morgensternas grāmata Nakts cirks, informēja izdevniecības pārstāve Vineta Tropiņa.

Erinas Morgensternas pirmā romāna – fantasmagoriskās pasakas Nakts cirks - piesātinātais, fascinējošais stils licis lasītājiem daudzās pasaules valstīs salīdzināt romānu ar fantastiskās literatūras karaļu Reja Bredberija un Nīla Geimena darbiem.

Nakts cirks būs īsts baudījums estētiem, literatūras gardēžiem un aizraujoša sižeta cienītājiem. Melnbaltais svītrojums grāmatas noformējumā cieši savijas ar darba koncepciju – tas ir teksts, kurā realitāte savijas ar sapni, piedzīvojums ar valodas rotaļu, iedomātais kļūst par īstenību.

Naksnīgās, melnbalti svītrotās cirka teltīs viesus gaida satricinoši unikāla pieredze – visu sajūtu svētki. Var apmaldīties mākoņos, doties pastaigā pa krāšņo Ledus dārzu, izbrīnā raudzīties, kā tetovēta akrobāte sevi ieloka mazā stikla kastītē, un apreibt no gardajām kanēļa un karameles smaržām. Tomēr ne visi svin dzīves svētkus. Sīlijai un Marko cirks ir sacensību vieta. Noteikumi ir skarbi: uzvarētājs dzīvo, zaudētājs mirst. Un ko darīt, ja ceļā stājas mīlestība?

Odrija Nifenegere, populārā romāna Laika ceļotāja sieva autore, raksta: "Romāns Nakts cirks darīja mani laimīgu. Erina Morgensterna rotaļīgi un iztēles bagāti ir radījusi cirku, pēc kāda es vienmēr esmu ilgojusies. Tajā sastopami mīlestības skarti burvji sāncenši, pārgudri kaķēni, hipereleganti skaistuma paraugi un sarežģīti pulksteņi. Brīnišķīga grāmata!"

Romānu Nakts cirks no angļu valodas tulkojusi Lauma T. Lapa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja