Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gregorijs Deivids Robertss. Šāntarāms

Klajā nācis romāns Šāntarāms, kura pamatā ir patiesi notikumi, turklāt grāmatas autora Gregorija Deivida Robertsa piedzīvoti, pavēstīja apgāds Zvaigzne ABC.

Studiju gados Austrālijā grāmatas autors, talantīgs jauns vīrietis, kļūst par narkomānu. Likumsakarīgi, ka drīz vien studijas tiek pamestas, naudas trūkums un kāre pēc apreibinošajām vielām izrādās stiprāka par veselo saprātu, un puisis sāk aplaupīt bankas. Drīz vien policija ir uz pēdām, seko arests un ieslodzījums uz 19 gadiem, sodu izciešot cietumā, no kura vēl neviens nav izbēdzis.

Un te nu sākas stāsts... Jo Gregorijs Deivids Robertss izbēg – un dodas uz valsti, kur iespējams paslēpties no Austrālijas likumu bardzības. Sākas viņa gaitas Indijā, Mumbajā. No mazām tūristu viesnīciņām līdz drūmākajam graustu rajonam, kur Šāntarāms atver medicīniskās palīdzības punktu, no graustiem līdz lieliskiem apartamentiem Mumbajas bagātnieku rajonā – Šāntarāms pamanās iekļūt pilnīgi visur. Pamazām viņš svešajā pilsētā iegūst draugus un ienaidniekus, apgūst hindi un marāthī un... kļūst par cienījamu biedru afgāņu mafijā.

Valūtas maiņa, narkotikas, ieroči, viltoti dokumenti, skaistas sievietes, ātrums un piedzīvojumi: lūk, īstā dzīve, kāda dzīvojama, ja tevi meklē Interpols. Šāntarāms tiek pie jauna vārda, jaunas pases (pat vairākām) un uzdevumiem, kuri jāpilda. Kad apstākļi sakrīt tā, ka jaunajam vīrietim slepus jādodas uz kara plosīto Afganistānu, šķiet – kur nu vēl trakāk! Tomēr piedzīvojumi turpinās, uzņemot arvien asākus apgriezienus...

Romāna Šāntarāms panākumi visā pasaulē liecina, ka arī mūsdienās vēl ir dzīvs piedzīvojumu gars un alkas pēc dēkām pat tad (varbūt jo īpaši tad), ja tās ir klaji pretlikumīgas. G.D. Robertsa romāns nav noziedzības slavinājums – gluži otrādi, tas vairāk ir stāsts par neparastu apstākļu sakritību, kas noved pie šādas dzīves. Patiešām interesantas ir arī autora atziņas – par dzīvi un mīlestību, par likteni un cilvēka lomu tā veidošanā.

Paradoksāli, ka pēc visiem šiem piedzīvojumiem grāmatas autors ir padevies likumsargiem, izcietis gana humānu sodu un šobrīd atkal ir brīvs cilvēks, kurš uzsācis vairākus biznesa projektus, – tādējādi pierādot, ka pat vienas dzīves ietvaros ir iespējams uzsākt visu pilnīgi no jauna, turklāt vairākas reizes. Šī ir grāmata, ko ar aizrautību lasīs kā vīrieši, tā sievietes, no sirds dzīvojot līdzi Šāntarāma neparastajām gaitām.

No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja