Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ingvars Ambjērnsens. Samsons un Roberto

Izdevniecība Liels un mazs izdevusi norvēģu rakstnieka Ingvara Ambjērnsena grāmatu pirmskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem Samsons un Roberto, ko tulkojusi Jolanta Pētersone un ilustrējis norvēģu mākslinieks Pērs Dībvīgs, informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Dzene.

Ingvars Ambjērnsens sarakstījis trīs spraigus stāstus par suni Samsonu un kaķi Roberto, kuri saimnieko mazā viesnīciņā – Fjordglētas pansijā. Tur sākumā ir mazliet neomulīgi, jo naktīs klejo spoks, taču cits pēc cita viņiem palīgā nāk draudzīgi kaimiņi – āpsene, ūdrīte un stārķis. Un drīz vien sarodas arī viesi – to vidū ir pat slavena kraukļu pankroka grupa un tuncis miljonārs. Taču ik pa laikam pansijas iemītniekiem jābūt gan asprātīgiem izgudrotājiem, gan īstiem detektīviem, lai atklātu noslēpumus un izvairītos no nepatikšanām.

Ingvars Ambjērnsens ir viens no visvairāk lasītajiem mūsdienu norvēģu rakstniekiem, viņš raksta gan bērniem, gan pieaugušajiem. Īpaši populāru autoru padarīja četras 90. gados izdotas grāmatas, kuru galveno varoni sauc Ellings, un filma Ellings, kas 2001. gadā tika nominēta Oskara balvai.

Autors ir izcils sižeta veidošanas meistars, kura grāmatas spēj aizraut un noturēt bērnu uzmanību. Viņa prasme realitātes vērojumus asprātīgi savienot ar sabiedrībā populāru stereotipu apspēli un brīvu fantāzijas lidojumu visvairāk līdzinās bērnu rotaļai: stāstos, kur dzīvnieku tēlos pārnestas cilvēku pasaules norises, tiek izmēģinātas dažādas sociālās lomas, taču ir iespējami arī pavisam neticami iztēles pavērsieni.

Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Eiropas Komisijas atbalstu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja