Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kenets Slavenskis. Dž.D.Selindžers. Dzīve

Tulkojumā latviešu valodā klajā nākusi amerikāņu autora Keneta Slavenska sarakstītā rakstnieka Džeroma Deivida Selindžera biogrāfija Dž.D.Selindžers. Dzīve, pavēstīja Dienas Grāmata.

Džeroms Deivids Selindžers, viens no populārākajiem un noslēpumainākajiem amerikāņu rakstniekiem, nepiekāpīgi izvairījās no pielūdzējiem un žurnālistiem, strikti sargājot gan savu privāto, gan radošo pasauli. Tas savukārt veidoja auglīgu augsni dažādām blēņām un sagrozījumiem par viņu – un arī viņa darbiem.

Kenets Slavenskis ir radījis aizgrābjošu stāstu par šo neparasto dzīvi, kas aptvērusi teju visu XX gadsimtu. Iedvesmojoši un cieņpilni sarakstītā biogrāfija tapusi, autoram ar asredzīga un gudra "detektīva" prasmi savelkot vienkop bagātīgu faktoloģisko materiālu un ieaužot to apbrīnojami dziļā un skrupulozā Selindžera darbu hronoloģiskā analīzē. Tā ir rūpīga, droša savā apņēmībā nepieļaut baumas un ikreiz gatava apstāties pie robežas, aiz kuras beidzas pierādījumi.

Šajā grāmatā Slavenskis izseko rakstnieka dzīvei, par kuru radīto priekšstatu ilgstoši aizmiglojušas puspatiesības. Grāmata noiet visu Selindžera ceļu no neatzīta un nesaprasta autora, cauri kara ellei, kas vistiešākā veidā radīja pasaules pielūgto rakstnieku un vajāja viņu visu mūžu, cauri galvu reibinošiem Uz kraujas rudzu laukā panākumiem, līdz atkal apstājas pie… nesaprasta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja