Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grupas izstāde Caur puķēm

Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā norisināsies Rīgas Fotogrāfijas biennāles – NEXT 2023 (RFB – NEXT 2023) grupas izstāde Caur puķēm. To kūrējušas Rīgas Fotogrāfijas biennāles vadītāja, māksliniece un kuratore Inga Brūvere un norvēģu māksliniece un kuratore Marīe Šēvolda (Marie Sjøvold, NO).

Izstādē būs skatāmi lietuviešu mākslinieces Ievas Maslinskaites (Ieva Maslinskaitė), igauņu mākslinieces Hedi Jānso (Hedi Jaansoo), latviešu mākslinieces Agates Tūnas un norvēģu mākslinieka Daniela Visenta Hansena (Daniel Vincent Hansen) darbi.

Izstādē Caur puķēm būs skatāmas četru jaunu mākslinieku pārdomas – četras versijas lietu patiesās būtības meklējumiem, ienirstot sevī un uzmanīgi iztaujājot savu izvēlēto mākslas valodu – fotogrāfiju. Lietuvu, Latviju, Igauniju un Norvēģiju pārstāvošos autorus vieno ne tikai ikvienam jaunam cilvēkam dabiski piemītošā pašizziņas dziņa un vēlme saprast savu pozīciju kopējā pasaules ainā, bet arī veids, kā to īstenot.

Urdošos jautājumus par savu identitāti un vietu pasaulē viņi risina ar biologa – dzejnieka pieeju. Mākslinieku attieksmē jaušama vēlme iedziļināties un pietāte pret apkārtni – dabu un kultūru, individuālo dzimtas un kolektīvo sabiedrības vēsturi. Viņu skatījums vedina mainīt iesīkstējušos, gadsimtiem valdošos priekšstatus par pasaules kārtību, kurā viss griežas ap Homo sapiens vēlmēm un ir pakļauts viņa vajadzībām. Nesaudzīgi patērnieciskā dzīvesstila vietā viņi ir izvēlējušies ieklausīties un sadarboties ar apkārtējo vidi, tādēļ mācās sazināties ziedu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

LMS Latvijas Mākslinieku savienības galerija, 11. novembra krastmala 35

Kad?

25. maijs, 2023 – 2. jūlijs, 2023

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja