Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Miķeļdienas svinības Valmiermuižā

Sagaidot rudens saulgriežus jeb Miķeļus pie Valmiermuižas alus darītavas notiks Miķeļdienas svinības un tirdziņš Ar Gardu Muti Valmiermuižā. Ikviens aicināts izzināt Miķeļdienas tradīcijas, piedalīties radošajās darbnīcās, nobaudīt, kā garšo dedzināts alus, un mieloties ar Valmiermuižas garšu meistaru gatavotiem ēdieniem.

Svētku izskaņā, plkst. 20:00, Valmiermuižas klētī varēs skatīt režisores Ināras Kolmanes dokumentālo filmu Ručs un Norie. Miķeļdiena ir laiks, kad diena un nakts ir vienlīdz garas, novākta rudens raža un nopļautā labība savesta klētī.  Savu meistarīgo veikumu galdā cels arī Ar Gardu Muti Valmiermuižā tirgotāji. Tirdziņā varēs iegādāt siera izlases, kūpinājumus, zivis, gaļas delikateses, mājās ceptus maizes klaipus, dzirkstošos vīnus, stiprinošas zāļu tējas, medu, kā arī palutināt sevi ar sēkliņu našķiem un piparkūkām. Savukārt amatnieku pūrā būs gan grezni māla trauki, koka karotes, lina galdauti, priekšauti, gan arī krāšņumlietas – auskari, gredzeni, tauriņi, cepures, piespraudes, aproces un izšuvumi.Tirgotāju pieteikšanās dalībai tirdziņā līdz 16. septembrim, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālr. 20436868 (Sintija).Miķeļdienas tradīcijas varēs izzināt lecot lustīgos dančos, ejot rotaļās un ielūkojoties latvju dziesmu vācelē kopā ar Rencēnu folkloras kopu Rota. Gardēžu priekam Mālkalnes siers meistari ierādīs kā pagatavot ceptu sieru un citus mājas pavardā lolotus gardumus. Savukārt, lai ar sparu sagaidītu gada vēsākos mēnešus, zāļu sieva Zeltīte Kaviere dalīsies zinībās par veselību spēcinošu dzērienu un tēju gatavošanu, bet uz kārā zoba varēs likt ugunskurā ceptu rožainu ābolu vai kraukšķīgu kartupeli. Mazākos tirdziņa viesus priecēs galerija Laipa un VJC Vinda, kas ierādīs kā no rudens veltēm pagatavot daiļu piespraudīti vai greznu rotu, izmantojot dabas krāšņākos materiālus. Pils parkā kā allaž gaidīs Valmiermuižas staļļa saime, lai dotos izjādēs zirga vai ponija mugurā. Miķeļdiena raksturota kā ražas bagātākais laiks, tamdēļ arī Valmiermuižas Alus virtuves garšu meistari galdā cels kā sātīgu dārzeņu – sakņu zupu, tā saldas ābolu pankūkas ar pašu gatavotu ievārījumu. Savukārt Valmiermuižas alus darītavas meistari vērtēšanai nodos dedzinātu alu, kas gardēžiem atklās arvien jaunas garšas nianses.Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja