Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Rīgas puķu balle 2013

Svētku viesus priecēs ziedi un stādi, mūzika un izstādes. Būs iespēja iegādāties stādus un gūt jaunas idejas savam dārzam. Šogad ikvienam viesim būs iespēja radoši izpausties radošajās darbnīcās. Rīgas puķu balle LU Botāniskajā dārzā notiks jau 13. reizi. Šogad svētkos, kā ierasts, būs ziedi un labākie stādi no Latvijas, būs arī mūzika, darbnīcas lielajiem un mazajiem, izjāde ar zirgu un dažādas mākslas aktivitātes, kurās būs iespējams radoši izpausties.

Katru dienu būs atvērta kāda no darbnīcām, kur varēs iemēģināt roku papīra izgatavošanas mākslā, keramikas darbnīcā, iemācīties gatavot vainagu vai citus rotājumus no dabas materiāliem, kā arī gleznot pie molberta brīvā dabā. Ar Spānijas Karalistes vēstniecības Latvijā atbalstu tapusi 18. gadsimta spāņu botāniķa Hosē Selestino Mutis augu zīmējumu izstāde, bet ar Japānas vēstniecības Latvijā atbalstu – bonsai izstāde. Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācija piedāvā orhideju ekspozīciju. Griezto ziedu izstāde priecēs ar jaunākajām tendencēm griezto rožu, gerberu, lizantu, delfīniju un citu puķu modē. 5. jūlijā no plkst.12 līdz 15 dārzā dažādās vietās un laikos varēs vērot laikmetīgās dejas performanci Latvijas Kultūras koledžas audzēkņu izpildījumā, bet vakarā no plkst. 20 līdz 23 LU pūtēju orķestris un Siguldas pūtēju orķestris “Sidrabskaņas” spēlēs vakara koncertā – zaļumballē “Vasaras saulrietā”. Savukārt 6. jūlijā no plkst.14 līdz 15.30 uzstāsies folkloras kopa “Atbalss” no Baškīrijas, “Dzieti”, “Jumaleņa”, lietuviešu lauku kapela “Jurginas” un Nīcas etnogrāfiskais ansamblis. Savukārt noslēguma dienā LU Botāniskajā dārzā no plkst.10 tiešraidē būs iespējams vērot Dziesmusvētku gājienu, bet no plkst.19 Dziesmusvētku noslēguma koncertu “Līgo”.Tropu Tauriņu mājā no Dienvidamerikas un Dienvidaustrumāzijas tauriņu audzētājiem saņemtas 150 kūniņas ar smaragda dižtauriņiem, stiklspārņiem, zilajiem morfīdiem un helikonīdiem, kas no kūniņām izlidos tieši Rīgas puķu balles laikā. Stādu tirdziņš ar Latvijas stādu audzētāju piedāvājumu iepriecinās ikvienu dārza mīļotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

LU Botāniskais dārzs, Kandavas 2

Kad?

4. jūlijs, 2013 – 7. jūlijs, 2013

Visas dienas garumā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunpils pils atdzimst pēc 2023. gada vētras

Jaunpils pils gada laikā piedzīvoja būtiskus atjaunošanas darbus, kas bija nepieciešami un nekavējoties uzsākti pēc postošās 2023. gada 7. augusta vētras radītajiem bojājumiem. Darbi ir veiksmīgi pab...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja