Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Roberts Muzis. Noskaņas

Galerijā Pegazs apskatāma izcilā latviešu ainavista, pirmā J. Pīgožņa balvas laureāta R. Muža Latvijas ainavu gleznojumi. Niansētas noskaņas, askētiski risinājumi, mīlestība uz dzīvo  un neparasto dabas pasauli mums apkārt. Roberts Muzis (1944) izkopis savu rokrakstu un atļaujas būt neatkārtojams savu izjūtu atklājējs uz audekla.

  Noskaņas burvība aizrauj skatītāju un iedvesmo atslābt, pasmaidīt un uzņemt sevī vareno mieru un harmoniju.Savas mākslinieka misijas laimīgs piepildījums mūža garumā, raksturo Roberta Muža glezniecību. Skaidra izpratne par mērķiem dzīvē un mākslā, darba spējas un nerimtīgi meklējumi un mīlestība uz pasauli ir mākslinieka harmoniskās dzīves atslēga. Kādā sarunā, pārrunājot  pedagoga misiju un spēju ietekmēt un izaudzināt skolnieku, R. Muzis atklāti teica, ka labs pedagogs var labi iemācīt amatu, bet ne mākslu. Mākslas izpratne un radīšanas spēks ir Dieva dots talants un cilvēka spēja būt harmonijā ar sevi un pasauli. Šķiet, ka R. Muža  harmonijas spēks ir Latvijas daba, vieglums un vienkāršība pārdzīvojuma spēka izlikšana uz audekliem un neuzbāzīga prasme dalīties ar tiem, kuri ir izslāpuši, bez patosa, bez patmīlīgas klaigāšanas par savu nozīmību, bet dāvājot iespēju ikvienam piedalīties dabas spēka, miera un varenības baudīšanā. Noskaņas mākslinieka dvēselē, noskaņas ūdeņos, laukos un debesīs savilktas no fragmentētām izjūtu spēlēm, aicinājums ieraudzīt  skaisto. Vienkārši un nesatricināmi. Katrs, kas gatavs ienirt miera un harmonijas pasaulē, laipni aicināts baudīt Roberta Muža tvertās un izjūtas mākslas galerijā Pegazs līdz augusta beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Pegazs, Rūpniecības iela 18

Kad?

13. jūlijs, 2015 – 30. augusts, 2015

P.–Pt. 11–17

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KDi iesaka: Piedzimšana nav pašsaprotama

Traukus nomazgāšu otrajā kārtā – es sev saku un, laimīgi izvairījies paskatīties uz izlietnes pusi vēlreiz, atlaižos dīvānā, lai ieslēgtu televizoru. Labāk nebūtu tā darījis!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja