Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Starptautiska izstāde Genesis

Izstādē piedalīsies mākslinieki no Vācijas, Itālijas, Rumānijas, Lietuvas un Latvijas. Katrs autors izstādē ir ielūgts kā suverēna un unikāla vērtība. Katra mākslinieka nacionālā identitāte, no kuras bieži vien izriet estētiskie principi, ir neatkārtojama vērtība, kas apvienojumā ar citu mākslinieku veikumu rada pilnīgu pasauli.

Piederība noteiktam ģeogrāfiskam reģionam ietekmē gan reliģiskos, gan politiskos, ekonomiskos un tiesiskos uzskatus, kuru iespaidā mākslas darbi tiek radīti. Līdz ar to izstādē eksponētie darbi reflektē tēmas „GENESIS – pasaules radīšana” daudzveidīgo izpratni. Izstādes koncepcija paredz katra mākslinieka individualitāti apvienot ar citu mākslinieku sniegumu, kas rada harmonisku un līdzsvarotu izstādes veselumu. Ikviena mākslinieka personīgais sniegums, to ietverot kopīgā izstādes ainā, veido stāstu par pašu galveno – par pasauli.Neatkarīgi no tā, kādas teorijas vai pieejas atbalstītāji ir mākslinieki, svarīgs ir izstādes veidošanā uzdotais jautājums: kā radusies pasaule un kam tā pieder? Dažādu mākslas žanru savstarpējā mijiedarbībā būs rodams atšķirīgais viedoklis par pasaules radīšanu, tās uzbūvi un struktūru, lai varētu domāt par vienotas, humānas un universālas pasaules attīstību.Priekšstati par pasaules veidošanu ir starpdisciplināri – te iesaistīta valoda, vēsture, fizika, filozofija, teoloģija, kas interpretē gan reliģiskos, gan mūsdienu zinātnes skaidrojumus. Tos neapšaubāmi ietekmē gan vieta un vide, kurā cilvēki uzauguši, gan izpratne par kultūras tradīcijām un sistēma, kuras ietvaros norisinās domāšanas procesi. Izstādes dalībnieki: Jürgen Schubbe, Dagmar Rauwald, Manuel Schroeder, Liviu Bulea, George Baratashvili, Jacopo Abis, Giusva Pinato, Beatrice Gelmetti, Gioia Dei Rossi, Veronica di Giovanelli, Saulius Dastikas, Mantas Maziliauskas, Leonīds Tugaļevs, Romans Drits, MARLETA (Mārtiņš Rozenfelds, Lineta Līduma), Lauris Vītoliņš, Dita Lūse, Dace Lucia Kidd, Vitaly Stanislavsky, Māris Upzars, Sarmīte Caune, Andris Vītols, Justīne Lūce, Emīls Braunbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Jūrmalas pilsētas muzejs, Tirgoņu iela 29, Jūrmala

Kad?

5. marts, 2015 – 15. marts, 2015

T.–sv. 10–17

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KDi iesaka: Piedzimšana nav pašsaprotama

Traukus nomazgāšu otrajā kārtā – es sev saku un, laimīgi izvairījies paskatīties uz izlietnes pusi vēlreiz, atlaižos dīvānā, lai ieslēgtu televizoru. Labāk nebūtu tā darījis!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja