Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Riga IFF atgriežas neordinārais Baltijas mūzikas video konkurss

Devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) izziņo pirmo no gaidāmajiem konkursiem – 21. oktobrī klātienes seansā k/t “Splendid Palace” ar mūziķiem un klipu veidotājiem noritēs Baltic Music Video konkursa skate, kas arī uzskatāms par vienu no neordinārākajiem un atbrīvotākajiem festivāla notikumiem.

Konkurss festivāla programmā atgriežas pēc gada pārtraukuma. Tajā par Riga IFF apbalvojumu un 1000 EUR godalgu sacentīsies 18 mūzikas videoklipi no Baltijas valstīm.

Baltic Music Video konkursa skate ir Baltijas līmenī unikāls notikums, kurā tiek izvērtēti pagājušo gadu spilgtākie pieteikumi mūzikas videoklipu jomā – mūziķiem un klipu veidotājiem tā ir iespēja sastapties un veidot jaunas saiknes reģiona līmenī, kā arī gūt vērtīgus iespaidus no žūrijas dalībniekiem, savukārt skatītājiem – pieredzēt filmveides formātu, kurā mūzika veido unikālu saspēli ar attēlu, krāšņākajā Rīgas kinoteātrī.

Baltijas mūzikas video konkursa skate piedāvā īpašu, neparastu pieredzi: skatīties mūzikas videoklipus uz lielā ekrāna, kopā ar citiem skatītājiem un mūziķiem, klipu veidotājiem. Video skatīšanos papildina sarunas ar veidotājiem un žūriju, dodot iespēju publikai uzzināt vairāk mūzikas klipu veidošanas aizkulisēm. Programmai atlasītie videoklipi pārstāv plašu mūzikas žanru un vizuālās valodas dažādību, taču tos vieno kinematogrāfiskas ambīcijas un vēlme eksperimentēt, meklējot arvien jaunus audiovizuālās valodas izteiksmes līdzekļus.

2022. gada konkursā iekļauti Latvijas grupu alejas, Laika suns, K+M+B, The Coco’nuts un The Sound Poets klipi, kā arī audiovizuāli piedzīvojumi no repera anša, Elizabetes Balčus, un Sabīnes Moores projekta Waterflower. Pilna starptautiskā mūzikas video konkursa programma atrodama mājaslapā: https://rigaiff.lv

Šogad konkursa darbus vērtēs augsti kvalificēta starptautisku ekspertu žūrija: Larošelas Starptautiskā kinofestivāla līdzvadītājs, grupas Institut mūziķis Arno Dimatēns; starptautiski zināmā Viļņas elektroniskās mūzikas kluba Opium Club un gallery 1986 radošais direktors Vidmants Čepkausks; Katrīna Neiburga, kuras veidotie video darbi un instalācijas guvuši starptautisku atzinību, un izrādīti arī Venēcijas biennālē; filmu veidotājs Ādams Donens, kurš īpašu atpazīstamību guvis, veidojot hologrāfiskus darbus, tostarp pasaulslavenajam reperim Kanje Vestam; kā arī somu kino un reklāmu režisors, producents, kurators un kinokritiķis Oto Kilmele, kuram ir plaša pieredze īsfilmu un mūzikas video konkursu žūrijās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja