Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ditas Rietumas kino izlase 08.IX - 15.IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas. 

One More Time with Feeling****

Forum cinemas 8. septembrī.

Brīnišķīga melnbalta dokumentālā filma, kas tika demonstrēta Venēcijas kinofestivālā un nu skatāma vienā seansā Rīgā. Filma tapusi Nikam Keivam traģiskā dzīves brīdī – 2015. gada jūlijā viņš zaudēja savu 15 gadu veco dēlu Artūru. Filmā ir fiksēts mūziķa jaunā albuma Skeleton Tree tapšanas process un pārdomas par dzīves un nāves krustpunktiem, novecošanu un zaudējuma sāpēm. Jēgā tik blīvā filma uzrunā intelektuāli un emocionāli – Nika Keiva daiļrades cienītājus un laba dokumentālā kino pazinējus.

Par sauju dolāru****

Režisors Serdžo Leone. Lomās Klints Īstvuds u.c. 9. septembrī plkst. 18.30 

Unikāla iespēja vienā seansā uz lielā ekrāna satikt Klintu Īstvudu vienā no viņa ikoniskajām lomām 1964. gada spageti vesternā, kuru filmējis itāļu režisors Serdžo Leone. Priecājos, ka seansa organizētāji kinoblogeri atgādina, ka klasika ir mūžam dzīva. Turklāt tas notiek nedēļā, kad kinoteātru repertuārā nonākusi jaunākā Klinta Īstvuda režisētā filma. Varens mūžs, karjera un daudzveidīgs talants! Drīzumā tiks izrādīta Serdžo Leones triloģijas otrā un trešā daļa – 16. un 30. septembrī.

Brīnumainā izglābšanās Hudzonā****

Uz patiesiem notikumiem balstīta Holivudas drāma, kuras pamatā ir 2009. gadā notikušais incidents, kad pilots Ņujorkā Hudzonas upē nosēdināja laineri ar 155 cilvēkiem. Kā katrai karstajai ziņai, arī šai ir publiski neredzamā un dramatiskā stāsta daļa. Gan režisors Klints Īstvuds, gan pilota Česlija Salenbergera (dēvēts par Salliju; tāds ir arī filmas oriģinālnosaukums – Sully) lomas tēlotājs stāstu par pilotu, pret kuru pēcāk tika sākta izmeklēšana, izstāsta iespaidīgi un emocionāli. 

Baltijas dokumentālo filmu forums

Līdz 11. septembrim kinoteātrī KSuns; www.balticseadocs.lv

Rīgā turpinās viens no nozīmīgākajiem dokumentālā kino pasākumiem Baltijā. Liela daļa filmu veltītas eksplozīvām, karstām tēmām un piedāvā aiz karstas ziņas dimensijas saskatīt komplicētas problēmas un likteņus. Vērts redzēt filmu Zviedru mīlestības teorija, kuras fokusā ir viena no mūsdienu Rietumu pasaules lielākajām problēmām – sabiedrības novecošana, ar to saistītie dramatiskie likteņi un eksistenciālas vientulības stāsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja