Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 11.-18. X

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Lietaina diena Ņujorkā

@@@@

Režisors Vudijs Allens. Lomās Džūda Lovs, Ella Feninga u. c.

Vudijam Allenam ar šo filmu nav klājies viegli (sabojātas attiecības ar filmas sākotnējo pasūtītāju Amazon Studios, kārtējā reputācijas krīze #MeToo aktivitāšu kontekstā utt.), tomēr rezultāts ir pārsteidzoši labs – krietni labāks par virkni viņa pēdējo gadu filmu. Tajās klasiķis eleganti un šarmanti virpināja niekus un pašcitātus. Protams, nieki un pašcitāti ir raksturīgi arī Lietainai dienai Ņujorkā, taču patīkamu svaigumu nodrošina asprātīgās situācijas, lieliskais aktieru ansamblis un varoņu darbības lauks – kino bizness un Ņujorkas elite.

 

Nekas mūs neapturēs

Režisors Andris Gauja. Lomās Andris Keišs, Kristīne Nevarauska, Elza Gauja u. c.

Šoruden nenākas sūdzēties par Latvijas filmu trūkumu kinoteātru repertuārā. Režisora Andra Gaujas darbs, kas tiek reklamēts kā "kaisles drāma", pievienojas jauneklīgajai Jelgavai ’94 un pašmāju kino starptautiskajam veiksmes stāstam – sociāli jūtīgajam, emocionāli iespaidīgajam Oļegam. Filmas Nekas mūs neapturēs autori ļāvušies jūtu " "daudzstūru", neuzticības un pusmūža krīzes pētījumiem, kurus filmā personificē Andra Keiša varonis – populārs mūziķis. Der pārbaudīt, vai Andrim Gaujam tēmas risinājumā ir izdevies ienest ko jaunu un satraucošu. 

 

Zombi bērns

@@@@

Režisors Bertrāns Bonello

Svētdien, 13. oktobrī, kinoteātris Splendid Palace svin Eiropas mākslas kino dienu, proti, dienu, kad godā tiek celtas Eiropas filmas. Ir sarūpēta pirmizrāde – filma Zombi bērns, kura ceļu pasaulē sāka šā gada Kannu kinofestivālā. Zombi bērnu ir uzņēmis pazīstamais franču režisors Bertrāns Bonello. Filma ir iekļauta Eiropas Kinoakadēmijas gada labāko filmu piecdesmitniekā. Galvenā varone Melisa – skolniece, jaunienācēja Parīzē – savu vietu klasē mēģina izkarot, izmantojot biedējošus un intriģējošus stāstus par savu vectēvu zombiju.

 

Putina liecinieki

@@@@

Režisors Vitālijs Manskis

Seanss k/t Splendid Palace 14.X plkst. 20

Turpinās Splendid Palace iniciatīva – dokumentālo filmu pirmdienas. Putina liecinieki ir filma, kas iekļauta Eiropas Kinoakadēmijas gada labāko filmu izlasē. Tā ir viena no divpadsmit dokumentālajām filmām, kas pretendē uz iekļūšanu kategorijā Gada labākā Eiropas dokumentālā filma. Režisors Vitālijs Manskis ir izmantojis unikālus arhīva materiālus, ko viņš pats ir filmējis 90. gadu izskaņā, būdams pietuvināts Krievijas varas elitei. Filma ir veidota kā subjektīvs režisora vēstījums un piedāvā šokējošu ieskatu Krievijas varas aizkulisēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja