Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ditas Rietumas kino izlase: 27.X - 3.XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Melānijas hronika

Režisors Viesturs Kairišs. Lomās Sabīne Timoteo, Edvīns Mekšs, Ivars Krasts, Guna Zariņa, Maija Doveika, Evija Rudzīte

Melānijas hronika ir Latvijas izsūtīšanas drāma, kurai bija jātop līdzās nesenajām filmām par 40. gadu baltiešu deportācijām – lietuviešu Ekskursantei un igauņu Caurvējā. Viesturs Kairišs ir ekranizējis traģēdijas aculiecinieces Melānijas Vanagas atmiņu stāstus – izsūtījuma hroniku. Sīkstās, lepnās un izsūtījuma šausmas izdzīvojušās Melānijas lomu režisors uzticējis šveiciešu aktrisei Sabīnei Timoteo. Aktrises darbs ir satriecoši spēcīgs, filmas vizuālais zīmējums – grafiski melnbalts, vēstījums – rimts un dramatiski piesātināts.

Tonijs Erdmanis*****

Režisore Marena Āde. Lomās Pēters Simonišeks, Sandra Hillere, Mihaels Vitenborns u. c.

Mana gada filma. Komēdija un tajā pašā laikā psiholoģiski niansēts stāsts par meitas – rafinētas un sekmīgas biznesa sievietes – attiecībām ar savu ekscentrisko tēvu. Trāpīgs vēstījums par frustrējošo kapitālisma pasauli ar tās biznesa uzvarām, konsultantiem un karjeras pārņemtajām visvarenajām darbaholiķēm, aiz kuru dzīves komforta virskārtas atklājas vientulības bezdibeņi. Šajā garajā (3 h!) vācu režisores Marenas Ādes filmā var pamanīt dažas blusas, taču tās kvalitātes – laika gara un humora izjūta – atsver visu!

Berlinale 2016 Riga kinoteātrī Splendid Palace 28.X–3.XI 

Rīgas rudens kinofestivālu maratonu turpina Gētes institūta sarūpētā vācu kino programma: septiņas filmas septiņās dienās. Vērts noskatīties jaunās režisores Terēzas fon Elcas debijas filmu 4 karaļi, kura ieguvusi šā gada vācu kinobalvu, kā arī vēl vienas jaunas režisores Annes Cohras Berahedas filmu 24 nedēļas. Abas ir mūsdienu tematikai veltītas skaudras drāmas. Viss liecina, ka vācu kino ir sācies īpašs – sieviešu režisoru – jaunais vilnis, kura spilgtākā uzvara ir augstāk pieminētā filma Tonijs Erdmanis.

Grāmatvedis***

Režisors Gevins O’Konors. Lomās Bens Afleks, Anna Kendrika, Dž. K. Simonss, Džons Berntāls, Džīna Smārta u. c.

Bena Afleka efektīgs solo ģeniāla grāmatveža lomā, kurš apkalpo noziedzīgās pasaules eliti. Par spīti pārliecinošajām spriedzes epizodēm un holivudiskajam vērienam, filma pārāk ilgi kavējas grāmatveža – savulaik apdāvināta puikas ar autisma pazīmēm – skumjajā bērnības pieredzē, kuras turpinājums ir spoža karjera. Šķiet, filmas veidotāji nav līdz galam izšķīrušies, par ko tad būs šis stāsts: viņi miksē gan varoņa atmiņas, gan ļauj viņam demonstrēt teju supervaroņa cienīgas kvalitātes, gan sniedz ieskatu izmeklētāju grupas darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja