Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase: 28.XI-5.XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Uz nažiem

@@@

Režisors Raiens Džonsons. Lomās Džeimija Lī Kērtisa, Daniels Kreigs, Kriss Evanss u. c.

Detektīvs, kura struktūra atsauc atmiņā virkni filmu (Aveņu vīns, 8 sievietes, Austrumu ekspresis u. c.) un detektīvliteratūras klasiku: slēgta vide, šķietami draudzīga ģimene, kas ir sapulcējusies uz patriarha dzimšanas dienu, un negaidīta slepkavība. Slepkavas meklēšanas rotaļās ir iesaistīti personāži, kurus atveido Džeimija Lī Kērtisa, Kristofers Plamers (no Mūzikas skaņām) un Daniels Kreigs – viņa tēlotais varonis efektīgi un samērā teatrāli risina šo rēbusu. Teatralitāte piemīt arī pašai filmai, un, cerams, tā atradīs savus skatītājus.

 

Bāka 

@@@@

Režisors Roberts Egerss. Lomās Roberts Petinsons, Vilems Defo 

Radikālā un atraktīvā Bāka! XIX gs. izskaņa, melnbalts, pārliecinoši stilizēts attēls, kas līdzinās vācu ekspresionismam, klaustrofobiska vide (bāka un sala) un divi vīrieši, kurus spēlē Vilems Defo un Roberts Petinsons. Telpas un vides ierobežotība, varoņu brīžam neizprotamā, emocionālā reakcija un sarežģītie raksturi, režisora un šausmu žanra cienītāja Roberta Egersa dzelžainā koncepcija un pārliecība tik efektīgu paņēmienu izspēlēšanā ir radījusi filmas pamatoto popularitāti. Mākslinieciski respektējama pieeja šausmu filmu žanram.

 

Kāpēc mēs esam radoši

@@@

Režisors Hermanis Faske

Izglītojoši, izklaidējoši un nedaudz virspusīgi – tā varētu summēt šīs vācu dokumentālās filmas pienesumu. Filmas režisors Hermanis Faske savā darbā ir apkopojis vairākus gadu desmitus tapušas intervijas ar 101 slavenību, precīzāk, izcilām personībām, kuras ir ietekmējušas globālus vēsturiskus procesus vai arī realizējušas sevi mākslā un kultūrā. Intervējamo loks ir plašs, tajā ir gan draiski brutālo filmu autors Kventins Tarantīno, gan kulturologs un semiotiķis Umberto Eko, gan politiķis Mihails Gorbačovs, gan aktrise Andželīna Džolija. 

 

Un tad mēs dejojām

@@@@

Režisors Levans Akins. Lomās Levans Gelbahiani, Ana Javakišvili u. c.

Viena no gada savdabīgākajām Eiropas filmām, kuru uzņēmis Zviedrijā dzimušais un augušais režisors Levans Akins. Darbība notiek Gruzijā, kur filma arī ir uzņemta. Tā stāsta par puisi, kurš fanātiski vēlas kļūt par dejotāju, tomēr viņa fiziskās dotības un identitātes meklējumi kļūst par šķēršļiem, lai īstenotu sapni. Filmu varētu dēvēt par nobriešanas un sevis meklējumu drāmu. Šī ir arī iespēja izjust sen piemirsto gruzīnu kino šarmu. Oficiāli tā ir zviedru filma un Zviedrijas pieteikums Oskara nominācijām. Gruzijā filmai pārmet geju attiecību popularizēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja