Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ekrāns tiks labākajai filmai

_Forum Cinemas _atvēris jaunu Scape zāli, kur piedāvās jaudīgu tehnisko kvalitāti un skaņu

No 24. marta kinoteātra Kino Citadele apmeklētājiem būs iespēja redzēt filmas jaunā tehniskā kvalitātē. "Mūsu mērķis ir sniegt vislabāko kino piedzīvojumu, un jaunajā Scape zālē būs viss, lai filmas tieši tā izbaudītu," par atjaunoto 1. auditoriju stāsta Forum Cinemas direktors Normunds Labrencis. Pirmā filma, kuras apmeklētāji varēs novērtēt izmaiņas, būs specefektiem bagātā amerikāņu ikonisko komiksu ekranizācija Betmens pret Supermenu. Taisnības rītausma. Taču ar laiku jaunajā auditorijā būs skatāmi ne tikai kases grāvēji ar iespaidīgiem tehnoloģiskiem risinājumiem. "Ekrāns tiks labākajai filmai!" uz ierastās filmu izrādīšanas kārtības saglabāšanu norāda N. Labrencis.

Burvīgā ainava

Scape ir jauns Skandināvijas vadošās kinoteātru grupas Nordic Cinema Group (tajā ietilpst arī Forum Cinemas) premium kvalitātes kinozāļu standarts, kas nodrošina filmu izrādīšanu pēc iespējas labākā tehniskā līmenī. Kino Citadele jaunā zāle ir otrā šāda veida auditorija Ziemeļeiropā, pirmā atrodas Forum Cinemas kinoteātrī Tallinā. "Imax ir zināmākais premium standarts filmu izrādīšanai, bet pēdējos divus gadus kinoteātru tīkli rada paši savus zīmolus," jaunākās tendences kino izrādīšanā atklāj N. Labrencis. "Arī Nordic Cinema Group 2014. gada otrajā pusē radās doma, ka vajadzētu atjaunot lielākās zāles, jo laika zobs dara savu, bet, par laimi, nebija milzīgas steigas un laika gaitā tika attīstīts premium koncepts Scape." Jaunās zāles nosaukumu varot tulkot divos veidos - kā burvīgu ainavu (angliski - landscape) vai aizmukšanu no realitātes (angliski - escape).

Rīgā izbūvētā zāle ir izmēros lielāka par Tallinā atjaunoto un var uzņemt 561 skatītāju zālē un 40 balkonā. Kino Citadeles Scape auditorijā ir ne tikai platākais ekrāns Ziemeļeiropā, bet arī jaudīgākā skaņa. "Mums ir Dolby Atmos skaņa, kas ir daudzdimensionālāka - nāk no visām plaknēm. To nodrošina 87 skaļruņi. Ja filma ir ierakstīta atbilstošā formātā, tiešām var izjust, ka skaņa apņem no visām pusēm," jauninājumus ieskicē N. Labrencis. Lielā ekrāna cienīgu attēla kvalitāti kinoteātrī nodrošinās "supermoderns lāzerprojektors". "Tam ir daudz spēcīgāks gaismas izstarojums nekā esošajiem, kas ir īpaši būtiski uz lielā ekrāna un 3D formātā, lai nodrošinātu klātbūtnes sajūtu." Kinoteātra direktors atzīmē, ka padomāts ne tikai par tehniskajām iespējām, bet arī komfortu. "Jaunie ādas krēsli ir par pieciem centimetriem platāki nekā iepriekšējie."

Scape zālei izstrādāts arī vienots dizains un gaismu efekti, lai radītu atbilstošu noskaņu. Auditorijas iekārtošanu veikuši somi, interjeru veidojuši angļi, gaismas - igauņi, ierīkoto skaņu tehniku pieņēmuši kompānijas Dolby pārstāvji.

Rats sāks griezties

Scape zāles biļete būs par diviem eiro dārgāka nekā citās auditorijās. Tallinas pieredze rādot, ka veiktie uzlabojumi piecu mēnešu laikā sevi ir pilnībā atpelnījuši, un zāles vidējais noslogojums esot pieaudzis. "Šodien filmas digitālajā formātā var patērēt dažādos veidos, bet, par laimi, uz kino tas īpašu iespaidu neatstāj," nu jau divarpus gadu vadot Forum Cinemas, secinājis N. Labrencis. "Cilvēki ir gatavi piemaksāt un saņemt vislabāko, ko piedāvā tehnoloģijas. Viņi nāk atpūsties, izbaudīt un gūt jaunas emocijas. Lielākajai daļai tas nav iknedēļas, ikmēneša pasākums." Kinoteātra galvenā auditorija vēl joprojām esot jaunieši un tie, kas ir jauni sirdī. "Mūsu sāpe ir tā, ka, piemēram, kaimiņiem lietuviešiem - kā ir jauns mēnesis, tā jauna filma, kas ir labi apmeklēta. Ar mākslas kino Latvijā viss ir kārtībā, bet trūkst vieglu, sadzīvisku filmu. Es ļoti ceru, ka tuvākā gada laikā arī mēs varēsim palepoties ar labi apmeklētām filmām. Kritiķi varbūt tām iedos vienu vai divas zvaigznītes, tomēr cilvēkiem jāatgūst ticība vietējam kino. Ja tas rats sāks griezties, tad es ticu, ka pie mums var būt kā Ziemeļeiropā, kur pašu filmas ir 20-30% no apmeklējumiem. Tas nāktu par labu industrijai."

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 24. marta, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja