Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +20 °C
Smidzina
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Mākslas centrā Noass notiks videomākslas festivāls Ūdensgabali

Trīs trešdienu vakaros plkst. 19.00 no 10. līdz 24.jūlijam mākslas centrā Noass, AB dambī norisināsies videomākslai veltītais festivāls Ūdensgabali, kas šogad notiek jau 24. reizi, demonstrējot spilgtākos pasaules talantus un dodot ieskatu starptautisku videomākslas festivālu programmās

Festivāla mērķis ir aktualizēt kustīgā attēla un video medija nozīmi laikmetīgās mākslas jomā. Laikā, kad tiek runāts par ‘video mākslas renesansi’, rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir iespēja apskatīt starptautiski atzītus mākslas darbus, turpinot aktualizēt video medija visuresamību un novērot tā tendences laikmetīgās mākslas jomā.

“Šogad plānota daudzpusīga videomākslas programma. Vācijas jauno mākslinieku darbos atspoguļosies interese par atmiņām un vēlme pēc piederības, kara klātbūtni spilgti iezīmēs jaunākā animācija no Ukrainas, 3D grafika un mākslīgais intelekts aktuāls darbos no Spānijas un Rumānijas, tikmēr par vēl neseno realitāti pandēmijas laikā atgādinās darbi no Etiopijas,” stāsta festivāla Ūdensgabali programmas veidotāja Diāna Trope.

Videomākslas darbi tiks rādīti oriģinālvalodā ar angļu subtitriem, un ieeja seansos ir bez maksas.

10.jūlijā sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā un īsfilmu asociāciju AG Kurzfilm būs skatāma Vācijas jauno mākslinieku darbu izlase, 17.jūlijā eksperimentālā videomāksla no Spānijas: MADATAC festivāla izlase, kā arī animācijas darbu izlase no Ukrainas LINOLEUM laikmetīgās animācijas un mediju mākslas festivāla un festivāla noslēgumā 24.jūlijā eksperimentālās videomākslas izlase no Rumānijas SIMULTAN Festival un Etiopijas Addis Video Art Festival.

Festivālu organizē Mākslas centrs Noass sadarbībā ar partnerfestivāliem: ADDIS VIDEO ART Festival (Etiopija), AG Kurzfilm - Bundesverband Deutscher Kurzfilm (Vācija), MADATAC (Spānija), SIMULTAN Festival (Rumānija), LINOLEUM Contemporary Animation and Media Art Festival (Ukraina). 

Vairāk par notikumu: http://www.noass.lv/udensgabali/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja