Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Par Riga IFF galveno balvu sacentīsies desmit Baltijas jūras reģiona un ziemeļvalstu darbu

Ceturtdien, 13. oktobrī, ar Signes Baumanes filmas Mans laulību projekts nacionālo pirmizrādi sākas ne tikai devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls/Riga IFF, bet arī tā centrālā norise – Riga IFF pilnmetrāžas filmu konkurss. Šogad par festivāla balvu un godalgu 4000 eiro vērtībā sacentīsies desmit filmas no Baltijas jūras reģiona un ziemeļvalstīm, savukārt vērtēšanas darbu veiks piecu starptautisku kino profesionāļu žūrija.

Konkursā iekļauti vairāki Latvijas kino veidotāju darbi – Signes Baumanes Mans laulību projekts autores animācijā iedzīvina autobiogrāfisku stāstu par jaunas sievietes mīlestības anamnēzi, to skaidrojot no smadzeņu aktivitātes skatupunkta, savukārt Matīsa Kažas pieaugšanas drāma Neona pavasaris ar dzejnieci un aktrisi Mariju Luīzi Meļķi, bez liekas kautrības atklāj pilsētas reivu kultūru gan spožumā, gan postā.

Dinamiskās Kalkutas ielu ritmos ieved Latvijā dzīvojošā un strādājošā režisora Siegfried Bengāļu variācija; poētisks vērojums par reiz Baltijā vienīgās un pasaulē reiz jaudīgākās atomelektrostacijas mūžu un tajā mītošo pitonu gaidāms Kapsētā; femīnā pretpolu līdzsvaru un raganīgo Austrumpolijas mežos atklāj Diena un nakts, kas Riga IFF piedzīvos pasaules pirmizrādi. Tāpat sacensībā par balvu atgriežas festivāla 2017. gada laureāts Rainers Sarnets ar savu jaunāko filmu, vēsturisko fikciju Veino Vahinga dienasgrāmata.

Šogad Riga IFF pilnmetrāžas filmu konkursā tāpat plaši pārstāvēta arī ziemeļvalstu kino ainava – Islandi festivāla sadaļā pārstāv gan Latvijas skatītājam labi pazīstamā režisora Hlinura Palmasona, Kannu kinofestivālā pirmizrādītā Dievzeme, gan Daiļās būtnes, kas raupju pusaudžu maskulinitāti caurskata ar maģiska reālisma rīkiem. Somu melnā humora cienītājus priecēs vīrietim neveicas žanra komēdija Malkas cirtēja stāsts, savukārt tiecību pēc kopābūšanas atklās hiphopa ritmos ieturētā Stokholmas Sēdermalmas rajona mozaīka filmā Šejienieši, kas būs filmas starptautiskā pirmizrāde.

Konkursa filmas vērtēs reģionā un starptautiski atzītu kino prefesionāļu žūrija, kas sastāv no kino mārketinga speciālista un kino straumēšanas platformas MUBI pārstāvja Ollija Čārlza, Berlīnes Humbolta universitātes pētnieces un kino kuratores Barbaras Vurmas, kā arī Latvijas kinostudijas VFS Films dibinātāja un vadītāja Ulda Cekuļa. Konkursā jau kā vērtētājs atgriežas Karolis Kaupinis, kura filma Nova Lituania kļuva par 2019. gada Riga IFF laureāti, kura kolēģis nozīmīgajā uzdevumā būs Vroclavas Starptautiskā kinofestivāla Jaunie horizonti vadītājs Marcins Peņkovskis.

Festivāla pilnmetrāžas filmu konkurss būs skatāms visa festivāla garumā, savukārt tā laureātfilma tiks publiski izziņota festivāla pēdējā sestdienā, kad apbalvošanas ceremonijā tiks izziņoti visu sešu Riga IFF konkursu uzvarētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja