Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgā norisināsies starptautisks filmu nozares pasākumu cikls Magnetic Series

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF) un komunikāciju uzņēmumu TET 16. oktobrī uzsāk jaunu ikgadēju filmu nozares pasākumu ciklu – Magnetic Series, Baltijas jūras reģionam un Ziemeļvalstīm veltītu daudzsēriju drāmu projektu attīstīšanas un sadarbības tīkla iniciatīvu. Atklāšanas diskusiju panelim varēs sekot tiešsaistē, informēja pasākuma rīkotāji.

Atklāšanas pasākums notiks piektdien, 16. oktobrī, un tajā nozares profesionāļi diskutēs par tēmām, kas saistītas ar daudzsēriju drāmu veidošanu. Ņemot vērā Covid-19 situāciju valstī, šogad diskusijas norisināsies gan tiešsaistē, gan klātienē, un būs kā ievads ikgadējam Magnetic Series pasākumu ciklam, kas pilnvērtīgi sāksies 2021. gadā.

Paredzēts, ka dalībnieki un uzaicinātie viesi katru gadu varēs uzzināt vairāk par jaunu daudzsēriju drāmu projektiem, kas meklē starptautiskus kopražojuma un finansēšanas partnerus Baltijas jūras reģionā un Ziemeļvalstīs – Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Polijā, Vācijā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Islandē un Grenlandē.

Šogad pasākuma programmai līdzi būs iespējams sekot ikvienam – sadarbībā ar uzņēmumu Tet konference tiks straumēta tiešsaistē, pieejama šeit un Riga IFF Facebook lapā, kā arī LIAA YouTube un Facebook kontos. Programmā plānoti divi diskusiju paneļi, kas koncentrēsies uz kvalitatīvu seriālu veidošanu – diskusiju paneļos Nākotnes perspektīva un Daudzsēriju drāmu izplatīšana  aplūkos šādu projektu veidošanas problemātiku reģionā, arī pārdošanas un izplatīšanas tendences, starptautisko potenciālu. 

Pasākuma programmā tiks aplūkoti arī divi konkrēti piemēri – scenārists un režisors Kristians Diters (filmu Love, Rosie un How to be single autors) dalīsies pieredzē par vācu seriāla Biohackers veidošanu, savukārt Valērijs Fedorovičs un Jevģēnijs Nikišovs iepazīstinās ar savu pieredzi, veidojot krievu seriālu Dead Mountain - Dyatlov Pass incident (seriāla pirmizrāde gaidāma jau šoruden).

Pasākumā piedalīsies vairāki starptautiski ietekmīgi un pazīstami kino industrijas pārstāvji – Džūlija Fidele (Berlinale Series vadītāja), Ani Korpela (vadošā Somijas telesakaru uzņēmuma Elisa satura vadītāja), Aleksandrs Rēnbergs (filmu First Like un King of Devil’s Island producents), Artjoms Vasiļjevs (filmu Humorists un Dovlatovs producents), Kristiāns Vespers (uzņēmums Fremantle sadaļas Global Drama prezidents, seriālu We Are Who We Are, American Gods un The Salisbury Poisonings veidotājs), Ksavjērs Rašids (filmu pārdošanas aģents, Film Republic) un citi.

Panelistu sarunas vadīs moderatori Toms Greiters (kino portāla Deadline redaktors) un Skots Roksborogs (Eiropas ziņu redaktors The Hollywood Reporter). Sīkāku informāciju par diskusiju panelistiem un moderatoriem var atrast šeit

Magnetic Series 2021 plānots 2021. gada oktobrī kā divu dienu nozares pasākums un tiks veidots kā starptautiska nozares satikšanās vieta producentiem, izplatītājiem, potenciālajiem pircējiem un partneriem. Divu dienu pasākumam saskaņā ar iepriekš noteiktiem kritērijiem tiks atlasīti seši līdz astoņi daudzsēriju drāmas projekti, dalībniekiem tiks dota iespēja trīs dienas pavadīt Rīgā, prezentēt savus projektus uzaicinātajiem profesionāļiem un satikties ar potenciālajiem partneriem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja