Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Pasaules filmu festivāls pievēršas dziedināšanai

Rīgas Pasaules filmu festivāla 2022 programma pievērsīsies dokumentālā kino dziednieciskajam spēkam. Festivāla komanda atlasījusi stāstus par individuālu un kolektīvu dziedniecību pēc notikumiem, kuru rezultātā tiek sarautas saites ar citiem. Festivāls norisināsies no 7. līdz 10. aprīlim kinoteātrī Kino Bize.

Divdesmit trīs filmu programmā iekļauti darbi, kas sniedz ieskatu cilvēku dzīvēs, kurus tiecamies kategorizēt kā tos, ko nepieciešams izārstēt. No otras puses, šajos darbos varam redzēt, ka tās nereti ir mūsu definīcijas un institucionālās prakses, kuras būtu jālabo, jāpielāgo. Filmas, kurās pēta alternatīvas terapeitiskās prakses, kuras izgudrojuši tie, kurus apzīmējam kā "pacientus", piemēram, kopiena ar dzirdes halucinācijām; dienas aprūpes centrs narkotiku lietotājiem; sadarbībā balstītas mākslas prakses psihiatriskajā iestādē. Kinostāsti ļauj mums pētīt, kā mūsu identitātes mainās, sastopoties ar slimību, nāvi, karu un migrāciju. Tāpat festivāla programmā ir iekļauti sirsnīgi darbi par to, kā grūtības pārvarēt ar draugu un mīlestības palīdzību.

Festivāla komanda vēlas dalīties ar skatītājiem atklājumos, kas gūti šī gada programmā atlasītajās filmās, uzsverot, ka dziedniecība norisinās no situācijas uz situāciju ar saistītajiem pārbaudījumiem, kuros kamera var būt vērtīgs pavadonis.

Ievadā dienas pirms festivāla tiks piedāvāti divi notikumi. Sestdien, 2. aprīlī, plkst. 18:00 demonstrēs Zahavi Sandžavi filmu Imada bērnība, kurā režisors seko Imada liktenim vairāku gadu garumā, parādot puisēna ģimenes sieviešu centienus viņu virzīt pretim normālai bērnībai. Pēc seansa saruna ar Latvijas kopproducentu Matīsu Kažu. Trešdien, 6. aprīlī, plkst. 15:00 antropoloģe, režisore Dr. Ermīnja Koluči  (Erminia Colucci) demonstrēs savu filmu Harmoni: Healing Together un pasniegs vieslekciju par garīgās veselības izpēti sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību.

Šī gada Rīgas Pasaules filmu festivāla vizuālo identitāti izstrādājusi māksliniece Evridiki Papaiakovu (Evridiki Papaiakovou), bet festivāla video tīzeri – filmu veidotājs Daniels Alens (Daniel Allen). Festivāla norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Plašāka informācija par programmu pieejama www.kinobize.lv/rpff, kā arī Rīgas Pasaules filmu festivāla un Kino Bize sociālajos tīklos. Biļetes uz filmām pieejamas iepriekšpārdošanā. Ierobežotā skaitā festivāla ieejas kartes: www.bezrindas.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja