Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Mākslas stacijā Dubulti atklās izstādi #Džemma90

16. oktobrī Mākslas stacijā Dubulti, Jūrmalā tiks atklāta grupas izstāde _#Džemma90 – MVT Vasaras Mājas noslēgums, _informēja fonda Mākslai vajag telpu pārstāve Ieva Nagliņa.

Izstāde apkopos šīs vasaras garumā fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā skatāmo personālizstāžu sēriju, kuru veidoja septiņu latviešu mākslinieku darbi. Izstādes atklāšanas ietvaros tiks prezentēts arī projektam veltītais katalogs.

Izstāžu cikla galvenā varone bija latviešu gleznotāja Džemma Skulme, kurai šogad aprit 90 gadu. Šī notikuma ietvaros mākslinieces daiļrade kalpoja kā izejas punkts, kā katalizators eksperimentālu mākslas darbu tapšanai, rodot jaunus komunikācijas mehānismus, koncentrējoties uz mākslu kā leģitīmu saziņas līdzekli nevis klišejisku pārstāstu.

Septiņi mākslinieki – Arnis Balčus, Darja Meļņikova, Raitis Hrolovičs, Paula Zariņa, Krista Dzudzilo, Kristians Brekte un Indriķis Ģelzis - vasaras garumā centās atklāt veidus, kādos uztverama lokālās mākslas ainā nozīmīgāko personību un viņu darbu ietekme un dzīvotspēja caur paaudzēm. 

Katrs no autoriem projekta ietvaros ir būvējis savu personisku dialogu un meklējis veidus, kādos interpretēt kanoniskajā Skulmes mantojumā ietvertās idejas vai formālos risinājumus, skatītus mūsdienu kontekstā un attiecībā pret savu līdzšinējo radošo darbību. 

Izstādes atklāšanas neoficiālā daļa turpināsies pasākumā Absolut Nights (Zundas dārzā, Ūdens iela 2), kur nepieradinātā lielpilsētas vidē tiks "servēts" svaigs un laikmetīgs mākslinieciskais saturs. Jau no plkst. 21 apmeklētājus sagaidīs speciāli pasākumam radīta modes mākslinieku MAREUNROLS mākslas instalācija, labi slēpts Latvijas mūzikas jaunums, un ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies  mākslinieks no Parīzes KIDDY SMILE. Pasākumā ieeja ar vienu no 500 ielūgumiem, par kura iegūšanu var uzzināt šeit.

Vasaras māja ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem. No konteineriem veidotā mākslas telpa veidota kā atgādinājums, ka Rīgā joprojām nav muzeja, kurā atspoguļota Latvijas pēckara un mūsdienu māksla. Vasaras mājas izstāžu kuratore ir Elīna Sproģe, tās grafisko dizainu veidojis Ģirts Reiniks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja