Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ar īpašu programmu atklās kim? Laikmetīgās mākslas centra jauno izstāžu zāli

Ar grandiozu programmu kim? Laikmetīgās mākslas centrs 2. septembrī, plkst.19 atklās jauno izstāžu zāli Sporta ielā 2, informēja centra pārstāve Elīna Sproģe.

Pēc septiņiem Spīķeru kvartālā pavadītiem gadiem kim? ver durvis jaunai izstāžu zālei Skanstes apkaimē un aicina visus uz pirmā izstāžu cikla atklāšanas svinībām jaunajās telpās.

Svinību vakarā tiks atklātas trīs ārzemēs dzīvojošu latviešu mākslinieku personālizstādes, kuras būs apskatāmas līdz 16. oktobrim.

Pašlaik starp Berlīni un Cīrihi dzīvojošā Edgara Gluhova (1980) izstādi L’UOMO VAGUE veidos pēdējā gadā tapušas fotogrāfijas, zīmējumi uz akrilstikla un objektu sērija, ko caurvij fragmenti un personības no 20. gadsimta vēstures un literatūras, satiekoties jaunā un neierastā veidā. Izstādes atklāšanā tiks prezentēts arī special edition darbs.

Parīzē dzīvojošā māksliniece Daiga Grantiņa (1985) piedāvās savu pirmo personālizstādi Rīgā ar nosaukumu Heap-core,,,. Izstāžu zāle tiks transformēta instalācijā - sienās radītās atveres novadīs gaismu no skatam aizsegtajiem logiem, integrējot to skulptūru grupā.

Helsinkos dzīvojošās Ingas Melderes (1979) izstāde Krāsojamās grāmatas veidota Temnikova & Kasela Gallery (EE) institucionālās rezidences programmas ietvaros. Izkrāsošana vairākus gadsimtus tikusi uzskatīta par bērnu nodarbi, tomēr pēdējā desmitgadē kļuvusi populāra pieaugušo vidū. Māksliniece ir pārstrādājusi gatavus attēlus, kas izkrāsojot kļuvuši par daļu no autores personīgās atmiņas un pieredzes.

Izstāžu atklāšanai sekos muzikālās apvienības 18+ (ASV) uzstāšanās, mākslinieka Indriķa Ģelža (LV) audiovizuālā performance un dejas līdz rītam.

kim? svinību pasākumu programma ilgs līdz 10.septembrim.

Apmeklētājiem tiks piedāvātas performances un lekcijas, kā arī vērienīgs kultūras foruma Baltā nakts 2016 pasākums Cyclone ar %20 (LV), Andreas Ervik (NO), Music For Your Plants (EE), Sign Libra (LV) piedalīšanos.

Ieeja visos pasākumos bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja