Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Atklās Daigas Krūzes un Kriša Salmaņa darbu izstādi

No 17.februāra līdz 6. martam RIXC Mediju telpā 11. Novembra krastmalā 35 (ieeja no Minsterejas ielas) būs apskatāmi Daigas Krūzes un Kriša Salmaņa jaunākie darbi - lielizmēra glezna "Saullēkta skaņas" un 14 minūšu animācija "Mendeļejeva sapnis", informēja izstāžu zāles pārstāve Egita Kurpniece. “Stāsta, ka Mendeļejevs savu ķīmisko elementu periodisko tabulu nosapņojis.

Kas tādu sapni spēj izraisīt? Varbūt viss sagūla savās vietās, miegā pirms saullēkta dzirdot dziedam putnus,” par abu darbu vienotību pauž izstādes rīkotāji.  Izstāde “Laika bedre” ir trešā autoru kopizstāde. Abi aktīvi piedalās arī grupu izstādēs un ir saņēmuši virkni atzinību gan Latvijā, gan ārpus tās.Daiga Krūze (dz.1980. g.) ir viena no jaunās gleznotāju paaudzes redzamākajām pārstāvēm. Viņas personālizstāde “100% vilšanās“ (kopā ar Krišu Salmani) 2004. gadā tika novērtēta ar Gada balvu mākslā par debiju. 2006. gadā Daiga Krūze kļuva arī par Latvijas Mākslinieku savienības izstādes “Rudens“ laureāti. 2007.gadā viņa tika atzīta par jaunās paaudzes gleznotāju izstādes “Našķu bumba“ laureāti. Savukārt, pēc personālizstādes “Kontaktpersona“ 2008. gadā Daiga Krūze tika nominēta V. Purvīša balvai.Krišs Salmanis (dz.1977. g.) ir 2003. g. izstādes "Rudens" un 2004. g. Tallinas Grafikas triennāles laureāts. 2007. g. viņa pilsētas apvienošanas projekts guva atzinību Gdaņskas Brīvdabas galerijas konkursā, savukārt 2008. g. Kriša Salmaņa video "turn back. undo" (sadarbībā ar norvēģu muzikālo vienību Alog) saņēma festivāla "Ūdensgabali" galveno balvu. Viņa 2009. g. personālizstāde "Pazudušie" ir izvirzīta V. Purvīša balvai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija piedalās Frankfurtes grāmatu tirgū

Laikā no 16. līdz 20. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse), kuru šogad apmeklēs ne tikai izdevēji un rakstnieki, bet arī Latvijas R...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja