Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Jaunas nedēļas sākumā: De Facto, inflācija ...

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Skatos, šodien V-Dienas galvenais jautājums ir par De Facto, un lielākoties lasītāji par to ir visnotaļ noraidoši un iznīcinoši. Pats vakar paskatījos. Vispirms bija prieks konstatēt, ka šonedēļ, atšķirībā no pagājušās nedēļas, kāds acīmredzot bija padomājis par tehnikas saderību, jo šoreiz klapatu ar to nebija.

Ārpus tā, gribu teikt, ka raidījums tā nekas -- Ilze Nagla tomēr nav no debesīm izkritusi un, manuprāt, ar raidījuma vadīšanu tiek galā tīri labi, lai gan varu piekrist V-Dienas lasītājiem tajā ziņā, ka viena pati vadītāja zaudē saspēles dzirksti, kāds nepārprotami bija iepriekšējai komandai. Tas, ka pieredzējušie De Facto vadītāji joprojām atsakās tajā turpināt darbu, nepārprotami liecina, ka LTV vadībai joprojām nav pielekusi izpratne par profesionalismu un tās trūkumu.

Savukārt Ilzei vēl drusku jāpierod pie atsevišķām televīzijas žurnālistikas lietām. Intervijā ar Denisu Hanovu bija redzams atpakaļskats, kurā Ilze piekrītoši māja ar galvu tam, ko cilvēks stāstīja. Tā nevar. Piekrist vai nepiekrist teiktajam, tas ir skatītāja uzdevums, žurnālistei nav jābaksta ar pirkstu tajā virzienā, kurš būtu atbalstāms. Savukārt absolūti nepieņemams bija sižets par Zimbabvi, kuram apakšā bija teksts "Mūsu nākotne???" Ja tas bija joks, tas bija neizdevies joks, jo Zimbabvē, kā to arī redzējām sižetā, valda maniakāls diktators, kurš savu valsti ir novedis līdz absolūtai gruntei. Ja, savukārt, tas bija domāts pusnopietni, tad tā ir prasta demagoģija. Jā, Latvijā inflācija ir pārkāpusi maģisko 10 procentu slieksni. Bet nē, nekas neliecina, ka pie mums, kā Zimbabvē, tā paredzamajā nākotnē būs mērāma tūkstošos procentu.

***

Ja par inflāciju. Prieks redzēt, ka mūsu premjers tomēr domā par to arī ārpus plaši izzondētā un slepenā pretinflācijas plāna kontekstā. Taču, kā viņam mēdz gadīties, nav īsti skaidrs, kas viņam padomā. Kā šodien ziņots V-Dienā, premjers bāries par negausīgajiem kolēģiem Saeimā un Valsts prezidenta kancelejā un teicis, ka varētu padomāt par algu iesaldēšanu valsts sektorā. Bet tad sekoja šāds atzinums: "Es centīšos no tā izvairīties". Droši vien premjers saprot, ka "valsts sektorā" strādā arī skolotāji, kuriem jau ir solīts algas pielikums, policisti, kuriem jau ir solīts algas pielikums, u.tml. Tas, ka Valsts prezidenta kancelejā ļaudis acīmredzot neprot mēru, nenozīmē, ka valsts sektorā nav arī pietiekami daudz cilvēku, kuriem katrs papildu lats tomēr ir ļoti būtisks.

Un šajā sakarā varu nākt ar ieteikumu. Ja Ministru kabinetā joprojām nav īstas pārliecības, ko iesākt ar inflāciju, tad iesaku izlasīt šodien žurnālā Nedēļa publicēto interviju ar ekonomisti Raitu Karnīti. Kā arī Dienas Biznesā šodien publicēto ievadrakstu par nodokļiem. Abos gadījumos -- skaidra izpratne par notiekošo un skaidri ieteikumi par to, ko darīt lietas labā.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja