Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Laikmetīgās mākslas centrā kim? notiks bērnu un jauniešu diena

Kim? Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar izglītības programmas atbalstītāju, uzņēmēju Māri Martinsonu aicina apmeklēt daudzpusīgu mākslas izglītības programmu bērniem un jauniešiem 26. novembrī, pavēstīja centra pārstāve Elīna Sproģe.

Bērnu un jauniešu dienas ietvaros tiks piedāvāta iespēja piedzīvot un iepazīt izstādes kopā ar kim? izglītības gidiem un piedalīties radošajās darbnīcās visas dienas garumā.

Kopā ar kim? izglītības gidiem plkst. 12 un 17 notiks pasataiga, kuras laikā bērnu un jauniešu grupām būs iespēja iepazīt izstādes, izzināt mākslas darbos ietvertās tēmas, meklēt atbildes uz pastaigas vadītāju un pašu dalībnieku uzdotiem jautājumiem.

Kā palīgu kim? piedāvā izmantot aktuālā izstāžu cikla ietvaros veidotās darba lapas.

Savukārt plkst. 13 un14:30 notiks mākslinieces Evitas Vasiļjevas darbnīca Darbs Dara Lietu. Darbnīcā aicināti piedalīties bērni līdz 13 gadu vecumam kopā ar vecākiem. Darbnīcas laikā ar bērniem tiks pētīti materialitāti un to, kā top "materiāls", lai pēc tam mēģinātu iegūt "lietu". Mēģinās saprast, kas ir tas, kas definē lietas "lietiskumu" – kur ir tā robeža, kad materiāls pārtop par "kaut ko" un runās par to, vai mākslas darba radīšanu pavada līdzīgi procesi.

Plkst. 15 un 17 notiks Ojāra Pētersona un Jāņa Dzirnieka darbnīca Atrast telpā minūti. Darbnīcā aicināti piedalīties jaunieši līdz 24 gadu vecumam. Darbnīca tiks veidota kā "sociālais eksperiments". Sanākot visiem kopā, notiks mēģinājumi atrast ikdienas darbībās pazudušo minūti, radot un pētot drukātus attēlus – tā būs dokumentācija, kur dalībnieki reizē būs gan dokumentētāji gan dokumentējamie. Šeit viss ir plūstošs un mainīgs – sarežģītajā spoguļu sienā iespējams darbnīcas pameklētāji atradīs un iemūžinās savu īsto portretu, kā arī tiks runāts par to, kas veido cilvēka identitāti un par tās plūstamību. 

Mākslinieks Krišs Salmanis piedāvās darbnīcu Pa pēdām bērniem līdz 13 gadu vecumam, kopā ar vecākiem. Darbnīcas laikā bērni kopā ar mākslinieku aicināti veidot dažādus tēlus, kurus pēc tam mēģinās "iekustināt". Kopā ar tiem varēs apskatīt kim? izstāžu tepas un atrast dažādus skatu punktus no kuriem aplūkot mākslas darbus. 

Visi kim? bērnu un jauniešu dienas programmas pasākumi ir bezmaksas / Radošās darbnīcas pieejamas latviešu un angļu valodās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja