Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Maiami atklāj Krievijas laikmetīgās mākslas izstādi

Šīs izstādes atklāšanas datums, neapšaubāmi, bija pieskaņots Art Basel Maiami atvēršanas laikam, tādējādi garantējot smalko publiku arī šai ekspozīcijai, kuras centrālā varone - krievu laikmetīgā māksla - joprojām tiek uztverta kā eksotika. Izstādes kuratore ir Maskavas Multimediju mākslas centra direktore Olga Sviblova, kas 2007. gadā veidoja arī Krievijas ekspozīciju Venēcijas mākslas biennālē.

Gluži likumsakarīgi, ka autori, kuri bija Sviblovas izvēle valsts mākslas ainas reprezentācijā prestižākajā no mākslas izstādēm, atrodami arī Maiami. Tatjana Arzamasova, Ļevs Evzovičs, Jevgēņijs Svatskijs un Vladimirs Fridkess demonstrē video un digitālās fotogrāfijas kolāžu, kuras centrālie tēli ir haute couture tērpos ieģērbti miroņi, kuri morgā imitē Londonas, Parīzes un Milānas modes skatēs notiekošo. Izstāde ir pārpilna ar šodien labi zināmiem Krievijas laikmetīgās mākslas klasiķiem, kuru vidū ir gan Aleksandrs Ponamorevs, gan Vladimirs Dubosarskis un Aleksandrs Vinogradovs, gan Dmitrijs Gutovs u.c. - viņi pirmo atzinību guva 20. gadsimta 80. un 90. gados. Kuratore apgalvo, ka nav iespējams izprast šodienas laikmetīgo mākslu, neparaugoties uz to autoru paaudzi, kas pieder šodienai jau odiozajam undergraund(am).

Līdzās šiem visiem tik pazīstamajiem uzvārdiem Olga Sviblova demonstrē arī Rietumu pasaulei mazāk zināmus autorus - tādus kā Haims Sokols vai no modeles par fotogrāfi pārtapusī Jūlija Milnere utt., kuri vēl pieder jauno un daudzsološo kategorijai. Tādējādi šī skate demonstrē Krievijas laikmetīgās mākslas ainu, piedāvājot jaunākos foto un video darbus, glezniecību un instalācijas un vienlaikus - savā veidā - skaidrojot tās attīstības likumsakarības.

Vairāk informācijas: http://bassmuseum.org

Raksts tapis sadarbībā ar: ANOTHERTRAVELGUIDE.COM

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Russian Dreams

Russian Dreams, Bass Museum of Art, līdz 8. februārim, 2009, Maiami

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja