Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mākslas centrā Zuzeum jauna brīvdabas ekspozīcija

No 29. novembra mākslas centrs Zuzeum aicina uz brīvdabas izstādi – ziemas skatlogu ar stikla, porcelāna un glezniecības darbiem no Zuzānu kolekcijas. Ziemas skatlogs apmeklētājiem pieejams un aplūkojams bez maksas un ir iekārtots skulptūru dārzā esošajā oranžajā Siltumnīcā, informēja mākslas centa vadītāja Ieva Zībārte.

Turpat skulptūru dārzā apmeklētājus sveicinās Tomasa Hausego Lielā soļojošā figūra un Entonija Gormlija domātājs uz ķieģeļu fasādes. Svētku priekam pagalmā mirdzēs lielā egle un lampiņas, savukārt Zuzeum kafejnīca piedāvās ziemas dzērienus un uzkodas līdzņemšanai vai baudīšanai brīvā dabā un uz jumta terases. Ir atvērts arī Zuzeum veikals ar īpaši kūrētu sortimentu, kurā var iegādāties Zuzeum gada karti ar iespēju pirmajiem apskatīt izstādes, piedalīties īpašos sarīkojumos un saņemt atlaides veikalā un kafejnīcā.

Jauni glezniecības darbi no Zuzānu kolekcijas aplūkojami arī mākslas centra iekštelpās, kur pēc ekspozīcijas maiņas publiskajā zonā līdzās Gregora Hildebranta, Bārnabija Furnasa un Mark Sun Roz darbiem tagad apskatāmas arī Frančeskas Kirkes, Dainas Dagnijas un Kristapa Zariņa gleznas. Zuzeum publiskā zona ikvienam apmeklētājam ir pieejama un tajā eksponētie mākslas darbi ir apskatāmi bez maksas.

Līdz 10. janvārim ir atvērta arī izstāde Mēs dzīvosim. Mūsdienu māksla Zuzānu kolekcijā (kuratore Ieva Zībārte), kas iepazīstina ar kolekcijas jaunieguvumiem, kuru vidū ir Sindijas Šermenas, Klēras Taburē, Rašida Džonsona, Kaido Oles, Skuja Braden, Saņas Kantarovska, Ellas Krugļanskas, Dereka Fordžura, Ingas Melderes, Artūra Analta, Donnas Huankas un citu starptautiski atzītu mūsdienu mākslinieku glezniecības un tēlniecības darbi.

Ieejas maksa izstādē – 5 eiro, studentiem un pensionāriem – 2,50 eiro, bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem – bez maksas.

Svētku skatlogu ar divām instalācijām par svētku galda, sapņu pils un ziemas sporta tēmu iekārtojusi māksliniece Darja Meļņikova un arhitekte Evelīna Ozola, kuras agrāk sadarbojušās Latvijas nacionālā paviljona autoru un kuratoru komandā Venēcijas arhitektūras biennālē.

Brīvdabas ekspozīcija bez maksas būs apskatāma Zuzeum skulptūru dārzā no svētdienas, 29. novembra līdz  28. februārim.

Zuzeum telpās drīkst atrasties tikai ar mutes un deguna aizsegu, aicinām tos izmantot arī aplūkojot ekspozīciju brīvdabā. Zuzeum nedrīkst atrasties personas, kurām noteikta pašizolācija vai mājas karantīna vai kurām ir augšējo elpceļu infekcijas slimības pazīmes. Lūdzam ievērot 2 m distanci un izmantot telpās pieejamos roku dezinfekcijas līdzekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja