Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par korupciju, kultūru un kvadrātkilometriem

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Pāris pārdomu darba nedēļas pēdējā dienā, kura, ceru, visiem būs ražīga un ienesīga.

Absolūti apsveicams ir tiesas lēmums, kukuļņēmējām tiesnesēm piespriest reālu cietumsodu. Cilvēkam, kurš Latvijā stājas Temīdas priekšā ir jābūt ar absolūtu pārliecību, ka lieta tiks spriesta uz likuma, nevis uz samaksātā kukuļa pamata. Tas ir tiesiskas valsts kategorisks pamatpostulāts. Tiesneša korupcija ir viens no bīstamākajiem noziegumiem, kāds valstī vispār var pastāvēt, jo, kā jau to viņnedēļ minēja KNAB vadītājs, viens korumpēts tiesnesis var atbrīvot 20 noziedzniekus, apstiprināt 30 nelikumīgus darījumus u.tml. Lai sēž un padomā, kāds velns dzina apkrāpt un nodot tiesu sistēmu, valsti un sabiedrību!

***

Aicinu vai nu pacelt rokās uz papīra drukāto Dienu vai arī apmeklēt šo linku:

http://www.diena.lv/kultura/lasit.php?id=326170

un izlasīt, kas par latviešiem ir sakāms teātra režisoram ģēnijam Alvim Hermanim. Kā zināms, viņa vadītais Jaunais Rīgas teātris pēdējos pāris gadus ir pavadījis, kā viņš pats raksta, nodarbojoties "ar pētījumiem, kuru objekts saucas -- latvieši." Atzinumi, pie kādiem A. Hermanis ir nonācis, ir patiešām interesanti, mani sevišķi imponēja šī doma: "Mūsu izdzīvošanas instinkts ir izkopts un noslīpēts līdz perfektai pilnībai. To pierādīja arī nesenais kolektīvais eksperiments ar čurāšanu uz galvas. Izrādās, tikai dažiem tūkstošiem no visas tautas nostrādāja reflekss — atvērt lietussargu." Atkārtoju -- aicinu visus lasītājus šo eseju izlasīt un tā kārtīgi padomāt par to, ko režisors ir secinājis.

***

Un pēdīgi, laikraksts savu funkciju pilda pareizi, ja tas nevien informē, bet arī uzjautrina, un šorīt Diena ir šī uzdevuma augstumos. Proti, rakstot par jaunceltnēm, kuras kolektīvi saucas "Panorama Plaza", žurnālists ir pastāstījis, ka tās ir varen smalkas celtnes: "Šobrīd dzīvokļu cena debesskrāpī ir ap 2000 km2" -- tātad -- divi tūkstoši latu par kvadrātkilometru. Laikam nevien smalki, bet arī varen plaši būs šie dzīvokļi...

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja