Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Par špioniem un SAB direktora nākotni

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Šodien portāls kā centrālo lasītājiem uzdod šādu jautājumu: Vai spiegu skandāla attīstība kļūs par šķērsli Kažociņa palikšanai SAB vadībā?

Jāsaka, tas ir ļoti savdabīgs, lai neteiktu ačgārns jautājums. Jāņa Kažociņa vadītais Satversmes aizsardzības birojs taču bija tas, kurš atrada Krievijas vēstniecībā strādājošo špionu. Tas ir tas pats dienests, kura vārdā nenosaukts pārstāvis (nu tomēr varbūt pats Kažociņš) sestdien Latvijas Avīzē pabrīdināja, ka špions nedarbojās vākumā un ceļi varbūt var drebēt atsevišķām Latvijas Republikas valsts amatpersonām. Kā ierasts, arī tieslietu ministrs Segliņš ir vispirms pievērsis sev uzmanību paziņojot, ka špions informāciju pirka par naudu, un tad pateicis, ka neko vairāk neteiks. Vienādi vai otrādi, SAB ir veicis savu darbu un acīmredzot ar atzīstamiem rezultātiem.

Taču no otras puses, protams, Latvijas politiskā "elite" dzīvo sev vien saprotāmā Aizspogulijā, un veiksme cīņā pret korupciju un noziedzību kļūst par neveiksmi tajā brīdī, kad tā pietuvojas "elitei", tās sponsoriem un tās īpašniekiem. Tādā nozīmē varbūt J. Kažociņa nākotne ir miglā tīta. Viņš ir nepārprotams savas jomas profesionālis, nekad nav žurnālos stāstījis pikantas detaļas par savu privāto dzīvi, un pēc visa zināmā ir absolūti nepērkams un neietekmējams. Citiem vārdiem sakot, iespējams nederīgs tai perversajai politiskai videi, kādu radījušas mūsu absolūti uzpērkamās un ietekmējamās politiskās partijas un politikāņi. SAB direktora amata termiņš beigsies maijā, tas, kā valdība risinās jautājumu par viņa atkārtotu iecelšanu ļoti skaidri pateiks, vai Ivara Godmaņa vadībā šī "elite" ir pat mazliet mainījusi darba stilu un darba kārtību. Tas, ka Segliņš joprojām klārē lielu uzticību Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vadītājam par spīti tam, ka arī tur pasu skandāls vēršas plašumā, ne par ko labu neliecina. Taču PLMP ir viena lieta, valsts galvenā slepenā dienesta iestāde ir pavisam kas cits. Izmisīgi politizētajā Saeimā varbūt ir velti gaidīt valsts cienīgus spriedumus, bet varbūt šis atkal būs tas gadījums, kad "elite" vienkārši neuzdrīkstēsies demonstrēt savu alkatību un necieņu pret likuma varu un tiesiskumu. Pieņemot, ka J. Kažociņš pats vēlas palikt amatā, cita varianta nedrīkst būt.

Jauku visiem dienu!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja