Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Pārdomas trešdienai - arhitektūra, referendums, Krievija ...

Labrīt, lasītāji! Ceru, ka visi ir jauki pavadījuši četras brīvdienas un ir gatavi mesties atpakaļ darbos. Lūk, dažas pārdomas par šajās dienās notiekošo.

Šodien ir pēdējā diena parakstīties pret Aigara Kalvīša politekonomiskās bandas patvaļu! Konkrētais jautājums ir par šīs bandas centieniem, savām individuālajām interesēm pakļaut visu valsts drošības sistēmu. Par to, ka pati banda saprata, ka tas ir bīstami, liecina steiga, kādā tā no grozījumiem atteicās tajā brīdī, kad Valsts prezidente pateica "nē". Izņemot atsevišķus pompozus dabas bērnus, kuri Saeimā skaidroja, ka Valsts prezidente laikam grozījumus nemaz nav izlasījusi, neviens korporatīvās bandas pārstāvis nevarēja aizstāvēt ne grozījumus, ne to aunpierīgā steigā pieņemšanas nepieciešamību. Parakstoties par referenduma rīkošanu arī mēs varam šim procesam pateikt pietiekami skaidru "nē".

Šodien laikrakstā Diena ir sašutuma pilna vēstule no nekustamā īpašuma attīstīšanas uzņēmuma Linstow , kurā teikts ka kādā Interneta portālā firmai piešķirtas "arhitektūras antibalvas" par firmas darbu Centrālās dzelzceļa stacijas un citu objektu būvēšanā un pārbūvēšanā. Linstow pārstāvis uzskaita daudz kļūdu, kādas vērtētāji pieļāvuši. Par tām nevaru spriest, bet viens gan mani interesē. Katru reizi, kad Rīgā kāds kaut ko uzceļ, pēc tam rindā sastājas strīpa vairāk vai mazāk pazīstamu arhitektu, kuri paziņo, ka nē, tā nevajadzēja. Vai ir kāda cita mākslas joma, kurā tā tas notiek? Komponists uzkomponē simfoniju un pēc tam citi pasaka, ka otrā daļā bija jāspēlē lēnāk, bet trešajā - fagota vietā labāk izklausītos klavesīns? Māksliniece uzglezno kluso dabu, un pēc tam citi mākslinieki paziņo, ka debesīm jābūt zilākām, bet maijpuķītēm -- mazākām? Kas attiecas uz Centrālo dzelzceļa staciju, man ir neiespējami iedomāties, ka kāds arhitekts vai jebkurš cits cilvēks uzskata, ka pirms remonta tur bija labāk, sākot jau ar tualetēm, kuras varēja saost pa lielu gabalu. Piekrītu, ka patlaban celtne vairāk atgādina lielveikalu, kurā starp citu pienāk un atiet vilcieni, bet katrā ziņā stacija ir kļuvusi ērtāka, pieejamāka un nepārprotami skaistāka. Galvenais -- "balva" firmai Linstow "piešķirta", firmai par tās darbu nejautājot absolūti neko, vismaz tā apgalvo Linstow pārstāvis. Skumji.

Vai pasaulē ir bezkaunīgāka valsts par Krieviju? Jezga ap pieminekli "Aljošu" jau iegājusi pilnīgākā absurda fāzē. Pie Igaunijas vēstniecības Maskavā demonstrē apdzērušies jaunieši, kuri droši vien nezina, par ko bļaustās. Maskavas fīrers Lužkovs paziņojis, ka jāboikotē igauņu preces. Šī ir tā pati Krievija, kura līdz histērijai iebilst tad, kad kāda pasaules valsts vēlas maigi aizrādīt, ka Kremļa "suverēnā demokrātija" patiesībā ir diktatūra demokrātijas ietērpā -- tā, lūk, esot Krievijas iekšējā lieta. Liekulības šai Dieva apdalītajai valstij nav trūcis nekad.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja