Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

„Visu Latvijai!” aicina prezidentu nodot otrreizējai caurlūkošanai grozījumus Imigrācijas likumā

Partija „Visu Latvijai!” šodien iesniedza vēstuli valsts prezidentam Valdim Zatleram, aicinot nodot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai grozījumus Imigrācijas likumā.

Vēstulē norādām, ka šoreiz, mūsuprāt, aiz saukļiem par "ekonomikas sildīšanu" ar ārvalstu investīcijām, tiek slēptas atsevišķu grupu savtīgas intereses un valstiskuma pamatus apdraudošas darbības. Dažiem tās paver iespēju atdzīvināt noplakušo nekustamo īpašumu tirgus "burbuli"; citiem intereses aprobežojas ar jaunām shēmām naudas „atmazgāšanai”, kas lieti var noderēt arī dažu grupējumu priekšvēlēšanu kampaņās; vēl kādam galvenais uzdevums ir izpatikt noteiktam vēlētāju lokam un turpināt PSRS iesākto latviešu tautas pārkrievošanas politiku.

Lai arī kāda motivācija bija noteicošā tiem 48 deputātiem, kuri pieņēma šādus grozījumus Imigrācijas likumā, tā pilnīgi noteikti ir pretēja latviešu tautas ilgtermiņa interesēm un Latvijas valsts tālredzīgai izaugsmei.

Ņemot to vērā, aicinām prezidentu rūpīgi izsvērt šo grozījumu būtību, Saeimas plenārsēdes laikā izskanējušos argumentus, kā arī ekspertu vērtējumus un, izmantojot savas Latvijas Republikas Satversmes 71.pantā noteiktās tiesības, nodot likumprojektu „Grozījumi Imigrācijas likumā” otrreizējai caurlūkošanai.

Raivis Dzintars

Partijas „Visu Latvijai!” līdzpriekšsēdētājs

VĒSTULES TEKSTS:

Latvijas Valsts prezidentam

V.Zatlera kungam

Par grozījumiem Imigrācijas likumā

Šā gada 4.martā Saeima galīgajā lasījumā skatīja un apstiprināja grozījumus Imigrācijas likumā. Starp aktuāliem Imigrācijas likuma pilnveidojumiem tika iestrādāti arī būtiski atvieglojumi termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļauju saņemšanai ārvalstu pilsoņiem, kas Latvijā dibina uzņēmumus vai iegādājušies nekustamos īpašumus.

Jau 2008.gada nogalē, uzrunājot Saeimu, Jūs precīzi norādījāt, ka tieši „politiķu nevērība un tuvredzīgi lēmumi” ir šodienas problēmu viens no dziļākajiem cēloņiem.

Arī šoreiz - aiz saukļiem par "ekonomikas sildīšanu" ar ārvalstu investīcijām tiek slēptas atsevišķu grupu savtīgas intereses un valstiskuma pamatus apdraudošas darbības. Dažiem tās paver iespēju atdzīvināt noplakušo nekustamo īpašumu tirgus "burbuli"; citiem intereses aprobežojas ar jaunām shēmām naudas „atmazgāšanai”, kas lieti var noderēt arī dažu grupējumu priekšvēlēšanu kampaņās; vēl kādam galvenais uzdevums ir izpatikt noteiktam vēlētāju lokam un turpināt PSRS iesākto latviešu tautas pārkrievošanas politiku.

Tomēr, lai kāda motivācija bija noteicošā tiem 48 deputātiem, kuri pieņēma šādus grozījumus Imigrācijas likumā, tā pilnīgi noteikti ir pretēja latviešu tautas ilgtermiņa interesēm un Latvijas valsts tālredzīgai izaugsmei.

Lai cik smaga arī būtu ekonomiskā situācija, to iespējams vērst par labu tikai ar mērķtiecīgu un pārdomātu tautsaimniecisku nacionālo politiku. Mūsu zemes labklājība visvairāk rūp nevis ārvalstniekiem, bet pašiem latviešiem. Protams, ka Latvijai ir nepieciešams piesaistīt ārvalstu investīcijas, tomēr tas jādara, pirmkārt, domājot par Latvijas valsts izveidošanas un pastāvēšanas mērķi. Latvija nav tikai kāda ekonomiskā zona plašajā pasaulē, bet gan latviešu tautas mājas.

Būtiskākie iebildumi par likumprojektu „Grozījumi Imigrācijas likumā”:

- investīciju apjoms ekonomikā ir niecīgs, turklāt tas neparedz kontroli pār ieguldījumiem un to izlietojumu. Grozījumi rada ideālu iespēju dažādām shēmām, un ieguldījumi var būt arī fikcija, piemēram, izmantojot ķīlas institūtu. Prasības darba vietu nodrošināšanai paredz iespēju, ka šādā „uzturēšanās atļaujas” uzņēmumā var strādāt, piemēram, trīs Krievijas valsts pilsoņi un trīs Latvijas Republikas nepilsoņi, kas nenodrošina latviskas vides uzturēšanu uzņēmējdarbībā un attiecīgā pašvaldībā. Līdzi šiem „uzņēmējiem” un viņu darbiniekiem uzturēšanās atļaujas varēs saņemt arī ģimenes locekļi, tai skaitā bērni, kuri radīs papildus pieprasījumu pēc apmācībām ne valsts valodā.

- nelegālajiem Āfrikas un Āzijas imigrantiem, kuri pašreiz par salīdzinoši dārgu cenu uz Eiropas Savienību dodas nedrošās laiviņās, likumīgi samaksājot, tiktu nodrošināta legāla iespēja iekļūt un uzturēties Eiropas Savienībā. Latvija kļūtu par Trojas zirgu NATO un Eiropas Savienībā – par nelegālo imigrantu "legalizācijas" un tranzīta vietu.

- nekustamais īpašums, Latvijas bagātība - zeme un meži - ar īpašu ieinteresētību tiks izpārdoti svešzemniekiem. - neprognozējamās imigrācijas sekas ilgtermiņā saistītas ar sociālā nodrošinājuma sistēmas sagrāvi.

Ar savu darbību Jūs, Prezidenta kungs, jau vairākkārtīgi apliecinājāt, ka esat Tautas prezidents. Mēs ticam, ka arī šoreiz Jūsu vērtējums šai nozīmīgai lietai būs atbilstošs. Mēs vēršamies pie Jums ar aicinājumu rūpīgi izsvērt šo grozījumu būtību, Saeimas plenārsēdes laikā izskanējušos argumentus, kā arī ekspertu vērtējumus un, izmantojot savas Latvijas Republikas Satversmes 71.pantā noteiktās tiesības, nodot likumprojektu „Grozījumi Imigrācijas likumā” otrreizējai caurlūkošanai.

Pielikumā: Likumprojekts „Grozījumi Imigrācijas likumā” /izvilkums/

Partijas „Visu Latvijai!” līdzpriekšsēdētājs

Imants Parādnieks

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja