Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

A Cappella piedzīvojums

Vokālās grupas The Swingles koncerts ir viens no lielajiem šī gada festivāla notikumiem, jo pasaules vokālās mūzikas zvaigznes ar savu neparasti plašo un unikālo skanējumu ir pārsteidzošs apliecinājums cilvēka balss neierobežotajām iespējām.

Tieši ar The Swingles koncertu piektdien, 20. oktobrī, plkst. 19 koncertzālē Palladium tiks atklāts piektais Rīgas A Cappella festivāls.

The Swingles vēsturiski ir nesaraujami saistīta ar leģendāro ansambli, piecu Grammy balvu laureātu, sešdesmitajos gados dibināto The Swingle Singers, kurš līdz tam nedzirdētos aranžējumos meistarīgi izdziedāja Baha fūgas un uzreiz tika pamanīts pasaulē. The Swingles turpina priekšteču labākās tradīcijas, apbrīnojami virtuozi un saviļņojoši izpildot visdažādāko žanru mūziku. Grupa sadarbojusies ar daudziem izciliem mūziķiem un ir dzirdama slavenu seriālu un kinofilmu skaņu celiņos. Jaunākie meklējumi krāšņi saklausāmi ansambļa šāgada albumā Folklore

"Izcilība, talants, vienkāršība un mūzikas mīlestība – šie vārdi raksturo šī gada festivāla programmu," saka festivāla rīkotājs un nodibinājuma Sing Latvia pārstāvis diriģents Guntis Cimiņš.

Sestdien, 21. oktobrī, koncertzālē Palladium uzstāsies zviedru vokālā grupa Solala un mūsu Latvian Voices. Trīs zviedru puišu grupa Solala ir mainījusi priekšstatu par vokālo grupu skanējumu. Viņu atraktīvie mūzikas video pēdējos gados ir piesaistījuši milzīgu auditoriju un kļuvuši par YouTube sensāciju. Latvian Voices iepazīstinās ar savu jauno programmu Sudrabs, kurā iekļauta gan pašu radīta oriģinālmūzika ar latviešu tautas dziesmu vārdiem, gan starptautiski populāru dziesmu aranžējumi, to vidū Fila Kolinsa True Colors un «ekskursija» pasaules sieviešu mūzikas grupu vēsturē. Festivāla noslēgumkoncertā Tavā valstībā svētdien, 22. oktobrī, Rīgas Domā uzstāsies Rīgas Pareizticīgo kamerkoris Blagovest un diriģents Aleksandrs Brandavs. Koris 2017. gadā ieguvis Eiropas koru olimpiādes Grand Prix un izcīnījis Nāciju Grand Prix. Klausītāji varēs bez maksas saņemt Blagovest 25 gadu darbībai veltīto CD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja