Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Instrumentu fantāzijas švīkas

Nekas nesākas no nulles, visam jāsākas no kaut kādas knibināšanās. Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns stāsta par šonedēļ iznākušo grupas Instrumenti otro albumu Procrastination

Steidzami meklējiet žurnāla Rīgas Laiks 2011. gada marta numuru, kurā bija publicēts raksts par prokrastināciju. Šis skaistais vārds ir ne tikai grupas Instrumenti jaunā albuma nosaukums, bet arī psiholoģijas jēdziens, kas nozīmē "brīvprātīgi kavēties, neraugoties uz to, ka šādas novilcināšanas iespaidā iznākums var būt tikai sliktāks". Prokrastinācija ir tieksme atlikt darbus uz vēlāku laiku, taču atlikt interviju ar Instrumentiem nedrīkst – albums Procrastination jau ir pārdošanā. Novembrī grupa sarīkos koncertsēriju klubā Palladium Rīga.

Instrumentu debijas albums Tru tika ierakstīts Īslandē ar prominentu mūziķu un producentu svētību un līdzdalību. Disku Procrastination Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns ierakstījuši savā studijā Pārdaugavā. Šajā procesā par grupas trešo dalībnieku un dziesmu līdzautoru ir kļuvis Gatis Zaķis, kurš agrāk ar Instrumentiem strādāja līdzproducenta, skaņu režisora un inženiera amatā. Mūziķi apgalvo, ka Instrumentu raksturs jaunajā albumā izpaužas daudz spilgtāk nekā pirmajā diskā. Viņi nav centušies izdabāt klausītāju gaumei un atkārtot savu iepriekšējo hitu formulas; jaunajā albumā katrs skaņdarbs ietver sevī kādu eksperimentu, negaidītu gājienu un sižeta pavērsienu. Instrumentu mūzikas pamatā ir grupas dalībnieku fantāzijas enerģija, neparastas, sirreālas vokālās harmonijas un akadēmisko instrumentu skanējums, kas paslēpts brīžiem agresīvā, brīžiem maigā elektroniskā čaulā.

Jegora Jerohomoviča interviju ar Jāni Šipkēvicu un Reini Sējānu lasi 23. maija KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja