Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Karmena, Zenīts, simfonija un roks

LNSO vasarnīcu Cēsīs sāk baleta jauniestudējums Karmena.

Ikvasaras festivālu LNSO vasarnīca koncertzālē Cēsis Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) atklās šovakar (plkst. 20) ar modernā baleta Karmena jaunuzvedumu, kura titullomā būs primabalerīna Viktorija Jansone. Klasiskās mūzikas festivāls ģimenei un draugiem koncertzālē Cēsis gaidīs no 25. līdz 27. augustam, piedāvājot daudzveidīgu programmu trijos lielos vakara koncertos, muzikālās laboratorijās bērniem un pusaudžiem, kā arī divos kamermūzikas koncertos.

Baletu Karmena speciāli festivālam veidojusi horeogrāfe Milana Komarova, izmantojot Krievijas baleta dīvai Maijai Pļiseckai radīto Rodiona Ščerdina simfonisko svītu par Žorža Bizē slavenās operas tēmām. "Šoreiz stāsts tiks atveidots laikmetīgā baleta valodā, nezaudējot Rodiona Ščedrina mūzikas gaisotni un spānisko mentalitāti. Hosē un Karmenas attiecību postošās un iznīcinošās dabas priekšnojautu izrādē ienesīs jauns tēls – Liktenis. Izrādē uzsvērti galveno varoņu pretstati – Hosē Karmenas dēļ gatavs uz visu, bet Karmenai dzīve ir kā spēle," stāsta Milana Komarova.

Līdzās Viktorijai Jansonei uz skatuves būs viņas kolēģi no Latvijas Nacionālā baleta: Alise Prudāne, Arturs Sokolovs un Kārlis Cīrulis. Muzicēs Sinfonietta Rīga Normunda Šnē vadībā, pirms baleta atskaņojot smalku skanisko audumu – meistara Krista Auznieka jaundarbu Uguns un roze.

LNSO vasarnīca veidota tā, lai būtu, ko darīt gan lieliem, gan maziem. Vakara koncertu laikā darbosies radošā bērnistaba. Bērniem domātās muzikālās darbnīcas ar Vari Klausītāju un mūsu orķestra vijolnieku Alekseju Bahiru (26. augustā plkst. 14. un plkst. 16, 27. augustā plkst. 12 un plkst. 17) savienosies ar zīmēšanu un mūziku. Muzikālā izrādē pusaudžiem Zenīts (kinozālē 26. un 27. augustā plkst. 13 un 15) Jānis Šipkēvics ar domubiedriem – režisoru Viesturu Meikšānu, scenogrāfi un tērpu mākslinieci Rūtu Briedi, Rīgas Doma kora skolas audzēkņiem un "zenītansambli" Gunta Kuzmas vadībā – atklāti vēstīs par skolas gadiem. Būs arī tango un Bēthovena sonāšu programmas.

Vakara koncertā sestdien skanēs 60.–80 gadu popmūzikas un roka klasika – Džimija Hendriksa, The Beatles, The Rolling Stones un Pītera Gebriela hiti – Lietuvas rokzvaigznes Jeronima Miļus, LNSO mūziķu un saksofonista, diriģenta Kārļa Vanaga vadībā. Andra Pogas diriģētajā noslēgumkoncertā 27. augustā plkst. 18 Georgijs Osokins būs Arvo Perta klavierkoncerta Lamentate solists, bet vakara otrajā daļā skanēs Antonīna Dvoržāka Astotā simfonija, ko LNSO šovasar ar panākumiem spēlējis turnejā Francijā un Šveicē. Uz/ no vakara koncertiem vadās autobusi no Dailes teātra. Plašāk – www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja