Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Savvaļā notiks vasaras saulgriežu sagaidīšanas pasākums

Vasaras pilnbriedā, piektdien, 21. jūnijā, brīvdabas kultūras telpā Savvaļa notiks vasaras saulgriežu sagaidīšanas pasākums ar eksperimentālās etnomūzikas apvienības Līgas pH3 koncertu un starptautiskā kolektīva The Black Tent Company izrādi saulrietā.

Saulgriežu sagaidīšanas pasākums Savvaļā sāksies plkst. 20.00 ar eksperimentālās etnomūzikas apvienības Līgas pH3 koncertu, kurā tiks pirmatskaņots grupas jaunais albums Ne tā gaida Jāņa bērnus. Līdz mūsdienām pierakstos saglabājušās 1155 Jāņu dziesmu melodijas – līgotnes, kas ne vienmēr ir līksmas un priecīgas. Jaunais albums ir veidots kā introverta Jāņu dziesmu programma, kuras pamatā ir lēnas, mierīgas, iekšupvērstas, introvertas līgotnes. Ne tā gaida Jāņa bērnus pamatā ir ideja par to, ka reizēm introverta daba ir tik spēcīga, ka, lai gan tiek izjusta nepieciešamība svinēt un piedzīvot vasaras saulgriežu brīnumu, ar to ir par maz, lai saņemtos kārtīgam masu pasākumam ar skaļu, brašu dziedāšanu un rotaļās iešanu. Jaunajā programmā mūziķi ieskatās pieejamajos materiālos dziļāk, atlasot mierīgākās, apcerīgākās un meditatīvākās līgotnes, kuras tika iedzīvinātas grupas Līgas pH3 jaunajā albumā. Apvienības Līgas pH3 pamatsastāvu veido Līga Kriķe, Līga Eglīte, Līga Kalniņa, Amanda Zaeska, Anita Laime, Laura Grīnberga un Inese Tone. Jaunajā programmā kā viesmākslinieki pieaicināti flautiste Ieva Rūtentāle Krolle, Guntis Kursišs, kurš papildina skanējumu ar baritonu, didžeridū un rīkles dziedājumiem. Ieraksta muzikālais producents – Kārlis Tone. Vizuālā noformējuma autors – mākslinieks Andris Kaļiņins.

Īsi pirms saulrieta ap plkst. 22.00 notikumu turpinās starptautiskas mākslinieku apvienības izrāde-performance Melnā telts. Mākslinieki savu performanci raksturo kā vietai specifisku brīvdabas izrādi, kas mainās un pielāgojas atbilstoši katram galamērķim, kuru tā sasniedz, izpētot mūžīgo saikni starp teātra namu un to, kas atrodas ārpus tā. “Melnā telts” ir gan atklāts logs uz ārpasauli, gan plašs, atvērts skatiens uz pašu vērošanas aktu, iespēja vērot, būt novērotam un vērot kā novēro tevi. Melnās telts kadrā ir daba, kas dara savas lietas, un tālu tālumā – grupa, kas gatavojas spēlēt. Apvienības sastāvā darbojas Ariels Sereni Brauns, Amoss un Juels Peledi, Mārtens Keuss, Ors Rimers un Andrejs Poikāns.

 

Savvaļa ir brīvdabas mākslas telpa, kuru veido mākslas izstādes meža takās, mūzikas un dzejas pasākumi dabai pietuvinātās situācijās, kā arī daudzveidīgas radošu cilvēku rezidences. Kā ierasts tā ir atvērta visiem, kas vēlas uzturēties ilgāk. Savvaļas Dzīvotnes pļavā ir iespējams uzsliet telti, Bāzē ir pieejama koplietošanas virtuve, atpūtas telpa un bibliotēka, kā arī visu rīcībā ir dīķi, meži, svaigs gaiss un brīvība. Līdzās pasākumam Savvaļā savu dzīvi turpina un visiem pieejama arī Savvaļas pastāvīgā brīvdabas izstāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja