Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Skaņu mežs aicina uz Londonas eksperimentālās mūzikas koncertu bārā 1983

Bārā 1983 (Vagonu ielā 21) 4. aprīlī notiks biedrības Skaņu mežs rīkots Londonas eksperimentālās mūzikas koncerts ar nosaukumu Music for Portable Technologies.

Koncertā uzstāsies Reganas Boveringas (Regan Bowering), Lī Songa (Li Song) un Konala Bleika (Conal Blake) elektroakustiskais trio, kā arī čellistes Ekas Mordekai (Eca Mordecai) un skaņu mākslinieka Rorija Saltera (Rory Salter) duets. 

Pasākums ir daļa no Skaņu meža rīkotās koncertsērijas 1-2 cauri!, ko atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. 

Programmā iekļautie mākslinieki regulāri uzstājas prestižajā koncerttelpā Cafe OTO, un koncerts uztverams kā ieskats tajā Londonas eksperimentālās mūzikas segmentā, kur brīvā improvizācija, tostarp arī priekšmetu, ne vien mūzikas instrumentu improvizācija, sastopas ar redukcionismu, skaņu mākslu un datormūziku. 

Pirmais priekšnesums: Regan Bowering, Li Song, Conal Blake.

Lī Songs, Konals Bleiks un Regana Boveringa ir perkusijas un elektronikas trio no Londonas. Viņu priekšnesumi vienmēr meklē īpašas attiecības ar koncerttelpas vidi un tās akustiku, un pielieto mazās bungas, atrastus priekšmetus un pārnēsājamus skaļruņus. 2023. gadā leibls Infant Tree laida klajā trijotnes debijas albumu Music for Snare Drums and Portable Speakers. 

Mūzikas apskatniecībai veltītā portāla The Quietus žurnālists Derils Vortingtons (Daryl Worthington) ierakstu raksturojis sekojoši: “Ja šo mūziku uztver tikai kā audio ierakstu, proti, [atšķirībā no koncerta apstākļiem] neredzot, ko tieši katrs no spēlētājiem dara, tā var likties pārdabiska - priekšmeti tajā iekustas šķietami paši pēc savas vēlēšanās, mijiedarbojoties ar rezonanses laukiem un “fīdbeku”. Šo spēlētāju mūzika izvērsti spēlējas ar idejām par cēloni un sekām, rīcību un reakciju, un redzamo un neredzamo."

 Otrais priekšnesums: Ecka Mordecai & Rory Salter.

Eka Mordekaja ir skaņu māksliniece, komponiste un čelliste no Londonas. Viņas albumu Promise and Illusion 2022. gadā vinilplates un digitālā formātā publicēja koncerttelpas Cafe OTO izdevniecība Otoroku. Viņa ir aktīva arī duetā ar kādreizējo Skaņu meža viesi, elektro-akustisko mūziķi Valerio Trikoli (Valerio Tricoli); tas asprātīgi nodēvēts Mordecoli.

Rorijs Salters savukārt rada abstraktu elektronisko mūziku ar dažādiem segvārdiem - pazīstamākais no tiem varētu būt Malvern Brume. Viņa mūziku publicējuši tādas izdevniecības kā Alter, Takuroku un Zoomin’ Night. 

Mordekajas un Saltera duets rada skaņu ainavas, izmantojot čellu, balsi, vides ierakstus, kasešu ierakstītājus, "fīdbeku” un apskaņotus priekšmetus, taču neviens no minētajiem elementiem nedominē pār citiem. Viņu priekšnesumi sastāv no delikātiem un atturības pilniem brīžiem, taču dueta mērķis nav virspusēja izsmalcinātība: nepārspīlētas, mierpilnas elegances brīži ar teju nemanāmām pārmaiņām tiek pārvērsti klusa nemiera un nedrošības noskaņās, savukārt nejaušas skaņas katra priekšnesuma koncerttelpā tiek “ierēķinātas” priekšnesumā tā, lai tās saplūstu ar mūziķu apzinātajiem žestiem.

Koncerta sākums: plkst. 20.00. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja