Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Aminatas mīlestības injekcija Eirovīzijā

Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Austrijā pārstāvēs dziedātāja Aminata, kura svētdienas vakarā notikušajā konkursa Supernova finālā izcīnīja uzvaru ar pašas sarakstītu dziesmu Love Injected, iegūstos 22 336 skatītāju balsis.

Latvijas Eirovīzijas fanu kluba dibinātājs un vadītājs Miroslavs Kodis viņai pasniedza kluba simpātiju balvu un solīja atbalstīt dziedātāju ceļā uz starptautisko arēnu. "Jāstrādā," viņš atklāja panākumu atslēgu, ar kuru atvērt durvis uz Eirovīzijas finālu.

"Viņa ir lieliska!" pēc Aminatas uzstāšanās jūsmīgi iesaucās vācu valodā runājošais Jans Millers, kurš šo finālu vēroja klātienē. Eirovīzijas entuziasts slavēja dziedātājas spēcīgo balsi un neparasto kompozīciju. "Tā izklausās ļoti svaigi," piebilda Jans Millers, taču daži eksperti saklausa zināmu līdzību ar 2012. gada starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājas Loreen skaņdarbu Euphoria. Viņš uzskata, ka Aminata varētu ieinteresēt cilvēkus arī ar savu dzīves stāstu.  

Kā otrā šajā vakarā uzstājās Mntha ar dziesmu Nefelibata, tāpat kā Aminata ģērbusies izteiksmīgi sarkanā kleitā. Kopvērtējumā viņa ierindojās ceturtajā vietā ar 10 362 balsīm, vēsta interneta vietne supernova.lsm.lv. "Jūs esat tā, kas piešķīrusi jēgu šim projektam," konkursa Supernova pusfinālā sacīja žūrijas loceklis grupas Prāta vētra bundzinieks un ideju ģenerators Kaspars Roga (galvenais konkursa mērķis bija meklēt hitu un harizmātisku izpildītāju, kuram tas kļūtu par atspēriena platformu).

Trešā uzstājās grupa ElektroFolk ar dziesmu Sundance. Viņi bija ņēmuši vērā žūrijas locekles Ievas Kerēvicas pusfinālā izteikto piebildi par solistes Ivetas Baumanes pazušanu vairāku vīru kolektīvā. "Viņai ir jābūt kā vadonei!" akcentēja dziedātāja un vokālā pedagoģe. Finālā grupas frontmene iemirdzējās visā savā krāšņumā, kad viņas apģērbā iedegās vairākas gaismas strēles. ElektroFolk uzstāšanās izraisīja visskaļākos klātesošo aplausus (gala balsojumā viņi ieņēma trešo vietu ar 10 744 balsīm). 

Finālistu uzstāšanos noslēdza Markus Riva ar dziesmu Take Me Down. Viņš varēja cerēt uz labvēlīgu interneta balsojumu pēc veiksmīgās piedalīšanās starptautiskajā televīzijas projektā Hoču k Meladze, taču arī šoreiz dziedātājam nedaudz pietrūka (otrā vieta ar 15 750 balsīm). "Markuuus," ik pa laikam Latvijas Televīzijas 6. studijā atskanēja kādas kaismīgas Markus Rivas fanes sajūsmas sauciens. "Tu tik un tā esi labākais!" pēc rezultātu paziņošanas tvītoja citas viņa pielūdzējas.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies Vīnē no 19. līdz 23. maijam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja