Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Augustā Rīgas Domā skanēs orķestra Rīga vasaras klasika

Trijās augusta otrdienās, 4., 11. un 25. augustā, orķestris Rīga aicina uz koncertiem Rīgas Domā, informēja orķestra Rīga mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Tilhena.

Trijās augusta otrdienās Doma baznīcas plašajā akustikā izskanēs mūzika pūšaminstrumentiem un ērģelēm. Sadarbībai šajā gadā orķestris Rīga aicinājis virkni diriģentu, ērģelnieku un solistu, tostarp gaidāma atkalsatikšanās ar diriģentu Aināru Rubiķi.

Šovasar orķestris Rīga klasiskās mūzikas koncertu sērijā klausītājiem piedāvās trīs kontrastainas mūzikas programmas – Bahs, Bēthovens, Brāmss un Bahs, Šūberts, Šūmanis, un Bahs, Mendelszons, Mālers –, orķestrim Rīga sadarbojoties ar diriģentiem Aināru Rubiķi un Gunti Kuzmu, ērģelniekiem Ilzi Reini, Lieni Andretu Kalnciemu un Jāni Pelši, kā arī solistiem – dziedātāju Eviju Martinsoni un saksofonistu Aigaru Raumani. 

4. augustā ar  koncertu Bahs, Bēthovens, Brāmss tiks atzīmēta Ludviga van Bēthovena 250. jubileja, programmā iekļaujot uvertīru Egmonts, kas Mendeļa Baša instrumentācijā pūtēju koncertorķestrim iegūst svaigu muzikālu ekspresivitāti. Programmā daudzpusīgi pārstāvēta baroka meistara Johana Sebastiāna Baha un dižā vācu romantiķa Johannesa Brāmsa daiļrade. Līdzās orķestrim koncertā piedalīsies Evija Martinsone (soprāns) un ērģelniece Liene Andreta Kalnciema. Koncertu diriģēs Guntis Kuzma.

Starptautiski atzītais latviešu diriģents Ainārs Rubiķis pie orķestra Rīga diriģenta pults stāsies 11. augustā. Koncerts Bahs, Šūberts, Šūmanis izskanēs kā romantiskākais šajā koncertu sērijā. No J. S. Baha daiļrades orķestra Rīga sniegumā skanēs korāļprelūdija Jesu bleibet meine Freude un Fantāzija un fūga do minorā BWV 537, savukārt ērģelniece Ilze Reine atskaņos Baha Fantāziju Sol mažorā. Viņas repertuārā arī divi Roberta Šūmaņa opusi – skice Nr. 3 Lebhaft no cikla Četras skices op. 58 un fūga Nr. 2 Mit sanften Stimmen no cikla Sešas fūgas par B-A-C-H tēmu op. 60. Koncerta programmā iekļauti arī īpaši Franča Šūberta mūzikas pārlikumi, kurus instrumentējis Boļeslavs Voļaks. Viņa piemiņai skanēs Šūberta 8. jeb Nepabeigtā simfonija un Allegretto grazioso versijā alta saksofonam un pūtēju orķestrim. Saksofona skaņas iemirdzēsies arī populārajā R. Šūmaņa tēmā Sapņojums no cikla Bērnu ainas op. 15. Nr. 7. Solo izpildīs Lielās Mūzikas balvas 2019 laureāts Aigars Raumanis.

Koncertu sērijas noslēdzošā programma Bahs, Mendelszons, Mālers, kurā Rīgas Doma ērģeles spēlēs Jānis Pelše un orķestra priekšā stāsies tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns, gaidāma augusta izskaņā – 25. augustā.

Biļetes uz orķestra Rīga koncertiem Rīgas Domā iespējams iegādāties Biļešu paradīze kasēs, www.bilesuparadize.lv un Rīgas Doma kasē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja