Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Centrā – operas žanrs. Būs arī kautiņš

Festivāla Sansusī jubilejā šogad izcelta laikmetīgā opera.

Jau desmito gadu augusta otrajā nedēļas nogalē rezidenču centrā Susēja Aknīstē notiks festivāls Sansusī. Šobrīd finišē tā būvēšanas nedēļa, kas sākās jau pirmdien, organizatoru komandai pulcējot Aknīstē starptautiskās programmas Eiropas Solidaritātes korpuss brīvprātīgos no dažādām Eiropas valstīm, kā arī vietējos brīvprātīgos palīgus. Kā arvien, festivāla programma netiek izziņota. To varēs uzzināt tikai pirmajā festivāla dienā. Iepriekš zināms tikai, ka atklāšana notiks piektdien, 11. augustā, plkst. 19.00 (ieeja teritorijā jau no plkst. 17.00, lai varētu iekārtoties un uzsliet teltis). Savukārt noslēdzošais priekšnesums gaidāms svētdien, 13. augustā, plkst. 15.30.

"Šo mēs saucam par operas gadu," atklāj festivāla izveidotājs un vadītājs, Latvijas Nacionālās operas baritons Armands Siliņš. "Festivāla jubilejas reizē centrā būs operas žanrs, piedāvājot laikmetīgu interpretāciju Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Grieķijas mākslinieku sniegumā. Starptautisko mākslas arēnu pārstāvēs arī divi teorētiski blondi čaļi no Nīderlandes, komponiste no ASV, ukraiņu pianists un franču kvartets." Detalizētāk tincināts par festivāla operisko saturu, Armands Siliņš saka: "Būs viens iestudējums no Lietuvas un divi koncertizpildījumi – latviešu, kā arī latviešu un igauņu sadarbības projekts. Dziedātājai no Grieķijas būs solokoncerts." Kā sauc grieķu dziedātāju, kādu balss tipu viņa pārstāv un kad tieši būs solokoncerts, varēs izlasīt festivāla interneta vietnē piektdien. Tiešsaistē būs pieejamas arī visas norišu programmas.

Pats Armands Siliņš ir kaismīgs jaunās mūzikas, arī operas, izpildītājs, taču savā festivālā izmanto iespēju paklusēt. Viņš paskaidro: "Sansusī festivālā pārsvarā izbaudu, ka varu atļauties nedziedāt, neuzņemties dubultslodzi." Kā vienmēr, festivālā būs arī izrādes bērniem, mūziķu "kautiņi" un 20 minūšu ilgas diskotēkas ik vakaru. Viena būšot sevišķi izmeklēta. Ar īpašu soloprogrammu uzstāsies pirmo Sansusī mūziķu kautiņu – pagājušajā vasarā tie notika Rīgas kultūrvietā Tu jau zini kur –uzvarētājs amerikāņu pianists Roberts Flaics. Uzstāsies arī šīgada turnīra izslēgšanas kārtas pēdējie četri dalībnieki: čelliste Guna Šnē, fagotists Edgars Karpenskis-Allažs, džeza trompetists Kristians Kalva un saksofoniste Patrīcija Bloma.

Biļetes nopērkamas vietnē Sansusi.lv. Ir gan vienas dienas, gan visas nedēļas nogales jeb triju dienu biļetes. Bērniem līdz triju gadu vecumam ieeja festivālā bez maksas, bērnu biļete līdz 14 gadiem – pieci eiro. Bērniem būs pieejami Babyroom pakalpojumi. Ieeja atļauta arī ar draudzīgiem mājdzīvniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja