Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Divas pirmssvētku prelūdijas

Inese Galante aicina uz Ziemassvētku koncertiem Rīgas Domā.

Ārēji vistumšākajā, bet iekšēji visgaišākajā laikā pirms Ziemassvētkiem, turpinot ikgadējo sirsnīgo tradīciju, operdīva Inese Galante Doma baznīcā Rīgā sniegs dvēselisku svētku koncertu. Te majestātiskās Eiropas viduslaiku katedrāles neatkārtojamā atmosfērā 11. decembrī plkst. 19.00 un klausītāju pieprasījuma dēļ arī nesen izsludinātajā papildkoncertā, kas tajā pašā dienā sāksies plkst. 15.00, izskanēs slavenu klasiskās un garīgās mūzikas komponistu radītie skaņdarbi. 

Ineses Galantes Ziemassvētku prelūdija nenoliedzami ir viena no svarīgākajām mūsu pilsētas mūzikas mīļotāju ģimenes pirmssvētku tradīcijām. Šajā koncertā mēs vienmēr gaidām brīnumus, iedvesmu un prieku par brīnišķīgo svētku tuvošanos. Koncertā Ziemassvētku prelūdija piedalīsies populāri mūziķi: izcilais kontrtenors, baroka mūzikas izpildītājs Sergejs Jēgers, pasaulē pazīstamais komponists un ērģelnieks Aivars Kalējs, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā, kā arī spilgti un talantīgi jaunie mūziķi, konkursa Ineses Galantes talanti laureāti – saksofonists Ignātijs Triškins, pianiste Melissa Takanbekova, vijolniece Marija Gevorkjana, akordeoniste Alise Siliņa un baritons Daniils Kuzmins. 

"Mēs esam laimīgi, ka mūsu Ziemassvētku koncerts ir kļuvis par brīnišķīgu pirmssvētku tradīciju un raisa lielu skatītāju interesi. Visi mākslinieki ar prieku piekrita idejai par otru, dienas koncertu tiem, kuri nepaspēja nopirkt biļetes uz vakara pasākumu. Es ilgojos pēc Latvijas skatītāju siltuma, mūsu sirsnīgajām sarunām un esmu ļoti priecīga, ka pavisam drīz kopā ar saviem brīnišķīgajiem kolēģiem un jaunajiem talantiem atkal kāpsim uz skatuves," atklāj Inese Galante. Īpaši Latvijas klausītājiem viņa ir ierakstījusi videoielūgumu uz koncertu Ziemassvētku prelūdija, kas būs operdziedātājas pirmā uzstāšanās Latvijā visa gada laikā. Šis video atrodams šeit, savukārt biļetes – Biļešu paradīzē. 

Ineses Galantes samtainā, siltā soprāna izpildījumā dzirdēsim Bēthovena, Kačīni, Verdi un citu komponistu skaņdarbus, duetā ar kontrtenoru Sergeju Jēgeru viņa dziedās franču romantiķa Sezāra Franka himnu Panis Angelicus, savukārt kopā ar jauno talantīgo baritonu Daniilu Kuzminu – āriju no V. A. Mocarta operas Dons Žuans. Ziemassvētku koncerta programmā iekļauti klausītāju iecienītie Vivaldi, Debisī, Baha, Hendeļa skaņdarbi. 

Vienu no aizkustinošākajiem mirkļiem sagādās pasaulē vispopulārākais kristīgais dziedājums Klusa nakts, svēta nakts J. Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kora dzidrajās balsīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja