Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Egils Siliņš: "Ir izdevies iemūžināt emocijas!"

Šo pēcpusdien Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē tika atvērts  jaunais pasaulslavenā latviešu basbaritona Egila Siliņa solo albums Šūberta un Štrausa dziesmas.Jaunajā albumā kopā ar Egilu Siliņu muzicē izcilais austriešu pianists Helmūts Deičs. _Šūberta un Štrausa dziesmas _ir Siliņa un Deiča koncerta ieraksts, kas koncertzālē Baltais flīģelis izskanēja pirms gada - 2011.gada 20.decembrī - koncertzāles desmitās gadadienas koncertu sērijas noslēgumā.

"Tieši pirms gada - 2011.gada 20.decembrī - zvaigznes sastājās tā, ka koncertzāles Baltais flīģelis desmit gadu jubilejas koncertu plejādē pie mums uzstājās arī divi izcili mākslinieki - basbaritons Egils Siliņš un austriešu pianists Helmūts Deičs. Jaunais albums ir šā koncerta iznākums," jaunā CD prezentācijā pauda Baltā flīģeļa vadītāja Inese Zagorska.

Savukārt Egils Siliņš, kurš, lai ierastos albuma prezentācijā, bija devies 33 stundu ilgā lidojumā no Honkongas uz Rīgu, atklāja, ka par iznākumu ir gandarīts un atvainojās, ka šoreiz dzīvajā neuzstāsies, jo pēc ilgajiem pārlidojumiem ir ļoti noguris. "Iespējams, studijas ieraksts būtu sterilāks, jo tur pie vienas frāzes ieraksta var strādāt četras dienas. Savukārt koncertierakstā var parādīt visas sajūtas un emocijas. Turklāt man Šūberta kamermūzika ir ļoti tuva, tādēļ esmu priecīgs, ka izdevies to ierakstīt arī albumā, nevis tikai dažas reizes nodziedāt kādā koncertā," pauda dziedātājs, piebilstot - lai gan pasaulē ir tendence kamermūzikas koncertiem un ierakstiem iet mazumā, viņš tomēr cer, ka Latvijā un Baltajā flīģelī šī tradīcija tomēr tiks kopta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja