Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Elīnai Garančai — ECHO Klassik balva: Gada dziedātāja

Latviešu dziedātājai mecosoprānam Elīnai Garančai atkal piešķirta ikgadējā Vācijas Skaņu akadēmijas (Deutsche Phono-Akademie) ikgadējā ECHO Klassik balva. To viņai pasniegs nominācijā Gada dziedātāja Drēzdenes operā Semperoper 18.oktobrī. Svinīgo koncertceremoniju rādīs arī ZDF televīzijas tiešraidē.

Elīnas Garančas gada sasniegumu vidū īpaši sumināts starptautiskajā mūzikas izdevniecībā Deutsche Grammmophon/Universal izdotais albums Bel Canto, kurā viņa dzied itāļu bel canto vokālā stila meistaru Vinčenco Bellīni, Gaetāno Doniceti un Džoakīno Rosīni operu ārijas un ansambļus Boloņas Teatro Comunale filharmoniskā orķestra pavadījumā, ko diriģē Roberto Abbado. Atsevišķos ansambļos piebiedrojas citi solisti un Boloņas Teatro Comunale koris. E.Garanča

ECHO Klassik balvu saņēmusi arī 2007.gadā. Šovasar gandrīz vienlaikus ar ziņu par kārtējo apbalvojumu Eiropā ASV laikrakstā The New York Times (28.VI) publicēts plašs raksts (A Mezzo Kicks Up Her Heels in High Style), kurā viņa portretēta kā spoža pasaules zvaigzne — mūsdienu operprīmas ideāls.

Echo Klassik balvas tiek piešķirtas 22 kategorijās, tās nosaka kritiķu balsojumā. Par mūža ieguldījumu ar ECHO Klassik balvu īpaši suminās pasaulslaveno tenoru Plāsido Domingo. Savukārt par Gada dziedātāju vīriešu balsu grupā pasludināts baritons Kristians Gerhahers. Laureātu vidū ir vijolniece Anne Sofija Mutere, pianists Langs Lans un diriģents Sers Saimons Retls, arī latviešu klausītāju iemīļotais senās mūzikas ansamblis L"Arpeggiata Kristīnas Pluhāras vadībā un citi mākslinieki. Daļa no viņiem ECHO balvu izpelnījušies jau atkārtoti — to atkal saņems arī krievu operzvaigzne Anna Ņetrebko, kura pēdējos gados ir bieža E.Garančas koncertu, izrāžu un CD ierakstu partnere. Viņu suminās kopā ar tenoru Rolando Viljazonu par gada labāko operas ierakstu — Džakomo Pučīni Bohēma (Deutsche Grammophon/Universal). Par bestselleru atzīti Austrijas Stift Heiligenkreuz klostera mūki Cistercian Monks ar "paradīzes dziedājumu" projektu Chant — Music For Paradise.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja