Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Februārī norisināsies festivāls Vīnes klasika

Festivāla Vīnes klasika koncertos, kas notiks no 14. līdz 22. februārim, klausītāji varēs dzirdēt ģeniālo Vīnes klasiķu – Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena, Jozefa Haidna, kā arī romantiķa Franča Šūberta skaņdarbus. Uz skatuves kāps izcilie mūziķi - franču trompetists Romāns Lelē, vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane, pianisti - Reinis Zariņš un Arta Arnicāne, soprāns Elīna Šimkus, Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio koris, informēja Latvijas koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

14. februārī  Rīgas Sv. Jāņa baznīcā festivālu atklās Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā, soprāns Gunta Gelgote un ērģelniece Kristīne Adamaite. Koncerta programmā - Volfganga Amadeja Mocarta ārijas un Antona Bruknera motetes. Austriešu komponists Antons Brukners ir viens no  19. gadsimta otrās puses novatoriem, kura vārds mūzikas vēsturē ierakstīts ar deviņām simfonijām un sakrāla teksta kormūziku. Radio kora izpildījumā skanēs Ave Maria, Vexilla Regis, O Justi un citas Bruknera motetes. No Mocarta ārijām koncertā dzirdēsim Laudate Dominum, Ave Verum Corpus u.c.

Savukārt Spīķeru koncertzālē 14. februārī koncertā Vīns un mūzika Jozefa Haidna un Ludviga van Bēthovena solodziesmas atskaņos Elīna Šimkus (soprāns), Rihards Millers (baritons), Herta Hansena (klavieres). Stāstnieks – Orests Silabriedis. Koncertu atbalsta Austrijas vēstniecība Latvijā.

2020. gadā visā pasaulē plaši tiek atzīmēta  Ludviga van Bēthovena 250. dzimšanas diena. Festivāls Vīnes klasika un Šveicē mītošā latviešu pianiste  Arta Arnicāne 15. februārī Mazajā ģildē piedāvā īpašu programmu, kas veltīta slavenā Vīnes klasiķa klaviersonātēm. Šīs programmas fokusā ir darbi no dažādiem Bēthovena daiļrades periodiem – 5., 6. un 7. klaviersonāte jeb 1798. gadā tapušās agrīnās sonātes, kā arī  divpadsmit gadus vēlāk rakstītās kompozīcijas – kompaktā un enerģiskā 25. sonāte un ar apakšnosaukumu Atvadu pazīstamā 26. sonāte. Arta Arnicāne ir 16 atskaņotājmākslas konkursu laureāte, kuras spēlei piemīt gan nevainojama virtuozitāte un plaša skaņas nianšu palete, gan spēja aizkustināt un ik mirkli pārsteigt.

21. februārī Lielajā ģildē Sinfonietta Rīga, diriģents Normunds Šnē un franču trompetists Romāns Lelē atskaņos Jozefa Haidna Trompetes koncertu. Lelē, kurš 26 gadu vecumā saņēmis prestižo Victoires de la Musique balvu kategorijā Gada jaunais mūziķis, klausītājus aizvien pārsteidz ar žilbinošu virtuozitāti un glāsmainu trompetes tembru – viņa rokās instruments gluži vai dzied.

Koncertā skanēs arī Jozefa Haidna, Franča Šūberta, Arnolda Šēnberga un Žana Batista Arbāna meistardarbi.

22. februārī festivālu Vīnes klasika Mazajā ģildē noslēgs Trio Palladio, kurā apvienojušies trīs izcili solisti - zvaigznes, kas spoži spīd katra pati par sevi un kopā veido augsta līmeņa atskaņotājmākslas vienību - vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane un pianists Reinis Zariņš. Šoreiz Trio Palladio uzmanības lokā ir trīs dižu meistaru opusi – Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena klavieru trio, Vīnes romantiķa Franča Šūberta vēlīnais šedevrs Noktirne, kā arī Jaunās Vīnes skolas pārstāvja Antona Vēberna izsmalcinātie un līdz vissmalkākajām detaļām noslīpētie skaņdarbi.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja