Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivāls Rīga Jūrmala: Pianista Andreja Osokina izvēle

Festivāls Rīga Jūrmala, kas šogad notiks pirmo reizi, piedāvā fantastisku programmu – tā būs lieliska iespēja dzirdēt ģeniālu mūziku. Kā pianists vēlos īpašu uzmanību veltīt trīs klavierspēles meistariem: Marejam Peraijam, Rūdolfam Buhbinderam, Juidzjai Vanai.

Marejs Peraija ir viens no maniem mīļākajiem pianistiem, kura veiktie ieraksti ar Hendela, Baha, Bēthovena, Mocarta mūziku šobrīd ir vērtējami kā vislabākie. Viņš ļoti daudz strādā ierakstu studijā un ne tik bieži spēlē koncertos. Iespēja dzirdēt viņu dzīvajā ir fantastiska, reta un vērtīga. Tas noteikti būs koncerts, ko atcerēsimies pēc 10 un 20 gadiem.

Man pašam šobrīd fokusā ir pianists Rūdofls Buhbinders – viens no labākajiem Bēthovena interpretiem. Bēthovenam nākamgad būs 200 gadu jubileja, tāpēc Buhbinders šobrīd ir ļoti pieprasīts – viņu mīl visa pasaule. Esmu dzirdējis vairākus viņa koncertus. Tie ir ļoti iespaidīgi. Viņš ir viens no gudrākajiem mūziķiem, kas mūsdienās koncertē Eiropā.

Juidzja Vana – fantastiska sieviete, kas šobrīd ir viena no lielākajām zvaigznēm klasiskajā mūzikā. Spēlē ar nevainojamu virtuozitāti, viņai piemīt burvīga un neatkārtojama skatuves klātbūtne – skaisti tērpi, draudzīga un uzlādēta enerģētika. Tas padara visus klausītājus laimīgus un ieinteresētus klasiskajā mūzikā.  Tieši viņa šobrīd kā magnēts piesaista klasiskajai mūzikai jaunus klausītājus. Ja neesat bijis uz viņas koncertiem, tad nezināt, kādas ir jaunākās tendences, virzieni klasiskajā mūzikā. Ļoti iesaku!


Vairāk par festivālu Rīga Jūrmala var atrast mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja