Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ģitāra, blūzs, atmiņas un jauni pārsteigumi

Vjačeslavs Mitrohins svin piecdesmit skatuves darba gadus

Ģitārists Vjačeslavs Mitrohins, kuru mēdz dēvēt par Latvijas Elisu Kūperu, bet kurš pats sevi jokojot nosaucis par muzikālo bandītu, uz skatuves spēlē jau kopš 1968. gada. Laiks svinēt skatuves darba pusgadsimta jubileju! To viņš darīs kopā ar kolēģiem, domubiedriem koncertprogrammā, kuru cels priekšā Rīgā, VEF Kultūras pils lielajā zālē 25. septembrī plkst. 19.30.

Jubilejas programma ir arī mūziķa veltījums Latvijas simtgadei. Tāpēc sekos koncerti Alūksnes kultūras namā 27. oktobrī, Jelgavas kultūras namā 31. oktobrī un Krustpils kultūras namā 10. novembrī. Šis ir dziedātāju un instrumentālās mūzikas profesionāļu veltījums klasiskās roka un blūza ģitārspēles tradīcijai. Koncertos uzstāsies Diāna Pīrāgs, Aivars Hermanis, Raimonds Macats, īpašais ciemiņš no Lietuvas ģitārists Virgilijs Juts, kā arī citi mūziķi. Vjačeslavs Mitrohins priecājas, ka viņu vidū būs arī basists Jurijs Širokovs no Liepājas. «Tieši ar viņu kopā sākām spēlēt 1968. gadā, viņš bija viens no pirmajiem mūziķiem manā pirmajā grupā.» Vjačeslavs Mitrohins atminas, kā vēl tīņa gados dzimtajā Liepājā viņš izveidoja rokgrupu Stroncijs-70. Ar to spēlējot festivālos Liepājas dzintars ’71 un ’72, viņš tika atzīts par labāko soloģitāristu, tomēr mūzikas skolā absolvēja vijoles klasi (1972. gadā).

Radošajā jubilejā skanēs ne tikai kompozīcijas no mākslinieka jaunākās, 2017. gada albumā iemūžinātās programmas Latviešu blūzi, kurā ietvertas Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa, Ulda Stabulnieka un Aivara Hermaņa dziesmas. Aizraujošus brīžus sola maestro veidoto kaverversiju izlase: populārie The Beatles, Gary Moore, Creedence Clearwater Revival, Deep Purple hīti jaunā skanējumā, blūza manierē. Ģitāra Vjačeslava Mitrohina rokās ne tikai raud un dzied, bet arī kauc, vaimanā, dusmojas visplašākajā emociju spektrā. Eksotiska rozīnīte būs paša Vjačeslava Mitrohina dziedājums latviešu valodā ar vieglu krievu akcentu. Jubilārs atklāj, ka "daudz kas skanēs pavisam savādāk, un klausītājiem būs pārsteigums. Kopēt ir bezjēdzīgi. Paņemu ideju un spēlēju, kā pats jūtu. Tikai tad dziesmai ir vērtība". Ikdienā visbiežāk dzirdama viņa solo spēle Vecrīgas klubos: MOONShine, Līvu laukuma terasē Nāk nakts un Doma dārzā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja